Так званий "Керченський міський суд" у окупованому Криму виніс рішенння у справі затриманих українських моряків.

суд
суд

Про це повідомляють ЗМІ із посиланням на російські джерела.

Згідно з рішенням "суду", військовослужбовців взяли під варту на два місяці за підозрою в порушенні ч. 3 ст. 322 Кримінального кодексу Росії (незаконний перетин державної кордону РФ).

Разом з тим прізвища заарештованих українців у прес-релізі "суду", поширеному увечері у вівторок, 28 листопада, не вказані.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Таким чином, протягом дня в окупованому Криму заарештували 15 з 24 полонених українських військовослужбовців.

Нагадаємо, командир малого бронекатера Військово-морських сил України "Бердянськ" старший лейтенант Роман Мокряк відмовився давати будь-які свідчення співробітникам російської ФСБ і "зізнаватися" на відео у не скоєних ним злочинах.

Цю інформацію повідомили правозахисники, які займаються правовою підтримкою наших полонених в окупованому Криму, передає "Думська".

"Він відмінний офіцер і смілива людина. Послав чекістів відомою адресою", - говорить співрозмовник.

Варто нагадати, що катер "Бердянськ" був вражений російськими силами в час боїв біля півострова. Броня рубки була пробита снарядом. Майже вся команда катера була поранена (мабуть, вторинними вражаючими елементами, осколками броні), і МБАК не зміг чинити опір агресору. У цих умовах командир був змушений лягти в дрейф і здатися.

Раніше Знай.uа писав про те, що суд у Сімферополі заарештував першого з українських моряків Володимира Варімезу на 2 місяці.

Провини затриманий не визнав.

Згодом у мережі оприлюднили кадри із залу суду в Сімферополі, де обирають запобіжний захід українському моряку Юрію Будзило.

За попередніми даними, 27 листопада суді Сімферополя оберуть запобіжний захід тільки для рядового складу затриманих українських моряків, а для офіцерів – 28 листопада.

Також Знай.uа повідомляв, що у російсьму ФСБ розповіли, яке озброєння знаходилось на затриманих українських катерах.