Командир малого бронекатера Військово-морських сил України "Бердянськ" старший лейтенант Роман Мокряк відмовився давати будь-які свідчення співробітникам російської ФСБ і "зізнаватися" на відео у не скоєних їм злочини.

Цю інформацію повідомили правозахисники, які займаються правовою підтримкою наших полонених в окупованому Криму, передає "Думська".

"Він відмінний офіцер і смілива людина. Послав чекістів відомою адресою" говорить співрозмовник

Як відомо, катер "Бердянськ" був вражений російськими силами в час боїв біля півострова. Броня рубки була пробита снарядом. Майже вся команда катера була поранена (мабуть, вторинними вражаючими елементами, осколками броні), і МБАК не зміг чинити опір агресору. У цих умовах командир був змушений лягти в дрейф і здатися.

Популярні новини зараз
Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"
Показати ще

"Ніхто не очікував, що росіяни відкриють вогонь на поразку, адже наші вже йшли з протоки. Удар був завдано підло, в спину. Крім того, катери не могли кинути буксир. Ось і сталося те, що сталося" джерело в комановании

Роман Мокряк

Нагадаємо, Сімферопольський суд заарештував на два місяці 12 українських військових моряків. Раніше їх затримали окупанти, звинувативши в порушенні кордону Росії в Керченській протоці. Всього окупанти заарештували 24 моряка. Про це повідомляють російські ЗМІ.

На даний момент у в'язниці відправили Андрія Оприска, Сергія Цибизова, Юрія Будзила, Володимира Терещенка, Віктора Беспальченка, Володимира Варимеза, Михайла Власюка, Богдана Головаша, Сергія Чулибу, Владислава Костишина, Сергія Попова та Романа Мокрюка.

За попередніми даними, 27 листопада в суді Сімферополя обирали запобіжний захід тільки для рядового складу затриманих українських моряків. Для офіцерів його обиратимуть 28 листопада.

Як повідомляв портал "Знай.uа", представники ЄС вимагають у Росії відпустити затриманих українських моряків.

Також "Знай.uа" писав, що стало відомо про ім'я виконавця злочину Путіна в Азовському морі.