В Україні воєнний стан ввели 28 листопада. Воно поширюється не на всю територію країни, а лише на деякі області: Чернігівська, Харківська, Сумська, Вінницька, Луганська, Херсонська, Одеська, Запорізька, Миколаївська, Донецька. Він триватиме місяць – до 27 грудня. Ця новина стала самою напруженою і емоційної за останній час. Навіть ті люди, які зазвичай зберігають спокій, занервували. Всіх почало цікавити те, що ж зміниться, що буде з обов'язками і правами.

Ми вже розповідали про те, що таке військове положення. Тепер слід розібратися в тому, як воно вплине на пересування українців по країні і на перетин кордону. Саме це питання почало турбувати багатьох жителів.

Багато починають панікувати, виникає безліч міфів. І їх необхідно розвіяти.

Безвізовий режим

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Президент України зазначив, що безвізовий режим не буде ніяких змін. Військове положення ніяк не вплине на перетин кордонів країни (в обидві сторони).

Посилена охорона

Так, це правда. Посилилася охорона і оборона вокзалів, аеропортів, залізничних станцій, портів та інших пунктів. Але варто звернути увагу на те, що органи охорони працюють у штатному режимі. Всі дії зважені та скоординовані. Готовність до захисту об'єктів інфраструктури та оборони держави найвища. Але приводів для паніки немає.

Зміни у розкладі та роботі транспорту

Не варто думати, що всі рейси затримані, перенесені або скасовані. Вам не доведеться приїжджати в аеропорт або на вокзал за добу до відправлення поїзда або вильоту літака. На офіційному сайті аеропорту Бориспіль повідомили про те, що після введення особливого правового режиму принципових змін у роботі аеропорту не буде. Співробітники просять гостей і пасажирів уникати паніки, зберігати спокій і завчасно приїжджати в аеропорт для реєстрації на рейси.

Укрзалізниця теж повідомила про те, що поїзди продовжувати їздити за існуючим графіком і по всіх незаборонених законодавством напрямами.

Як ви бачите, воєнний стан в Україні 2018 ніяк не впливає на перетин кордону країни. Тому не варто повертати придбані квитки і скасовувати поїздку. Ви можете без побоювань вирушати в подорож.

Портал "Знай.uа" вже розповідав про те, як відзначити Новий рік в Італії

А також про те, які міста Європи варто відвідати в грудні

Нагадаємо: президент офіційно опублікував указ про воєнний стан