Де знайти такі космічні краєвиди та почитати якусь книгу, лежачи на водичці?
Відпочинок та фотосесії на рожевих озерах в Україні набувають все більшої популярності. Ми зібрали список рожевих озер, які можна знайти в Херсонській, Миколаївській та Одеській областях. В усі місця можна потрапити громадським транспортом або автомобілем.

Найбільша загадка рожевих озер – їхній майже фантастичний колір, що забезпечується одноклітинним водоростям дуналиеллою солоноводною. Щоб вижити в таких умовах, під дією сонця водорості виробляють каротиноїди, найбільше – бета-каротин. Чим вища температура, тим більше випаровується води з озер, тим насиченіше рапа та колір. До речі, крім каротиноїдів, в таких озераз багато брому, магнію, натрію та інших мінералів, що робить їх цілющими та корисними.

Українські рожеві соляні озера дуже побідні до Мертвого моря, деякі мають навіть вищу концентрацію морської солі – до 35%. Тому в Генічеську або на Лемурійському озері також можна зробити фото з газетою на плаву, адже через концентрацію солі вода виштовхуватиме тіло.

Де знайти такі космічні краєвиди та почитати якусь книгу, лежачі у солоній водичці? Розповідаємо про 7 рожевих озер...

Geplaatst door ШоТам? op Woensdag 22 juli 2020

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще