Відпочинок біля води, скель і зелені - це все про Бакоту, яку також називають “українською Атлантидою”. Якщо карантин та коронавірус зіпсував вам фінанси і плани на відпочинок за кордоном - не засмучуйтесь, поїздка до Бакоти на декілька днів відновить вас і не з'їсть усі гроші.

Про незвичне українське місце для відпочинку йде мова у матеріалі ТСН.

Бакота розташована у Хмельницькій області. Раніше у западині між пагорбами було мальовниче село, проте у 1980-х село затопило під час побудови ГЕС. Тепер між кам'янистими і покритими зеленню великими пагорбами не село, а надзвичайно красиве, чисте і прозоре озеро. Саме через те, що населений пункт пішов під воду, Бакоту інколи називають "українською Атлантидою".

Бакота, фото Wikipedia Commons
Бакота, фото Wikipedia Commons

Біля нього є база, де можна винайняти кімнату, ціни коливаються від 1000 до 2000. Більшість же туристів приїздить до Бакоти із наметом і спальним мішком. Такий спосіб, не вимагає оплати житла, викликає активну взаємодію із природою. Потрібне не забути про воду, їжу і засоби проти комарів.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Бакота, фото Instagram
Бакота, фото Instagram

До Бакоти можна дістатись як з Хмельницького, так і з Кам'янця-Подільського. Відстань до другого особливо зручна, а тому можна спланувати екскурсію у цьому місті.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Куди податися, коли закінчиться карантин - топ 10 найкрасивіших невідомих куточків України.

Як повідомляв портал Знай.ua, Мільйони туристів відвідали Київ у 2019 році: чим столиця приваблює гостей.

Також Знай.ua писав, Туризм після карантину – які країни відкриють свої кордони для відпочиваючих.