Окрім добре відомих туристичних місць, є в Україні й пам'ятки, які часто оминають мандрівники. "Знай.ua" пропонує 10 ідей як небанально подорожувати Україною.

Актовський каньйон

Актовський каньйон, фото Wikimedia Commons
Актовський каньйон, фото Wikimedia Commons

Його можна знайти в Миколаївській області, частина Національного природного праку “Бузький Гард”. Неймовірної краси дивний витвір природи, про який можна знайти велику згадку у козацькому фольклорі. Окрім пейзажів, флора каньйону - зачаровує. Однією із найкрасивіших квіток є гірський тюльпан. Можна попрактикуватись у скалелазанні.

Бакота

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Бакота, фото Wikipedia Commons
Бакота, фото Wikipedia Commons

Бакота, яка близ Кам'янця-Подільського, відома своїм штучним озером, створеним внаслідок будування дніпровської дамби. Чиста і прозора вода з підводними джерелами, маленькі пляжі і, що найголовніше, мінімальна кількість туристів. Ідеальне місце для того, щоб вирушити до води на два дні.

Джуринський водоспад

Джуринський водоспад, фото Wikimedia Commons
Джуринський водоспад, фото Wikimedia Commons
Потрібно їхати в Тернопільську область, щоб оцінити червоний колір землі та скель, які надають дивного фантасмагоричного відтінку воді. Окрім того, поблизу можна відвідати руїни величезного замку 17 століття. З усього комплексу збереглось дві башти.

Заліщики

Заліщики, фото Wikimedia Commons
Заліщики, фото Wikimedia Commons

З Джуринського водоспаду легко дістатись до Заліщиків, невеликого містечка у Тернопільській області, яке знаходиться на острові в оточенні високих круч. Завдяки цьому неймовірні краєвиди, середземноморський клімат і красива флора та фауна.
Палац Родини Шенборнів
Граф Шенборн у середині дев'ятнадцятого століття вирішив побудувати замок на 52 кімнати. Замок знаходиться у мальовничій місцевості, а всередині можна помилуватись дизайном, вітражами та специфічною камінною залою.

Олешківські піски

Олешківські піски, Wikimedia Commons
Олешківські піски, Wikimedia Commons

Знаходяться поблизу міста Херсон. Найбільша пустеля у Європі, яка чарує барханами, які пересуваються завдки вітру. Влітку тут мало дощу, температура досягає 75 градусів, можна застати навіть піщані бурі. Любитель мандрувати містами та музеями Олешківські піски не запропонують ні того, ні іншого, проте зможуть показати природу та її велич з абсолютно нової перспективи.

Оптимістична печера

Оптимістична печера, фото Wikimedia Commons
Оптимістична печера, фото Wikimedia Commons

Гіпсова печера у Тернопільській області, яка має загальнодержавне значення. Також занесена до Книги рекордів Гінесса як найдовша у світі печера. Має купу тунелів підземних ходів та гротів. Зверху - темно-бура, тоді як знизу - жовтувато-сіра. Штучне освітлення додає печері магічності а атмосфери.

Печерний монастир

Знаходиться на одному із пагорбів Львівської області, звідки можна помилуватись долиною річки Опір. Має три печери, які розташовані на двох рівнях. До другого “поверху” можна піднятись сходинками, видовбаними у камені.

Тараканівський форт

Тараканівський форт, що на Рівненщині, чарує: не схожий ні на замок, ні фортецю, цей комплекс оборонної споруди змушує замислитись над плином часу. Побудовано у кінці 18 століття. Сьогодні - напівзруйнований з великою кількістю ям, а тому потрібно подбати про міцне взуття у цю поїздку.

Подільські товтри

Подільські товтри, фото WikimediaCommons
Подільські товтри, фото WikimediaCommons

Цей Національний парк Знаходиться на Хмельниччині та включає у себе три частини: Бакоту, Китайгород та Субіч. Парк пропонує велику кількість активностей: піші і кінні маршрути, лижі та місця для велосипедів. Можна вибрати одно-, дво- або баготоденний маршрут, щоб побути наодинці з природою та помилуватись її красою. Як бонус, такі маршрути включають оглядини історичних пам'яток і мінеральних джерел.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Туристи потрапили в гучний скандал у зоні відчуження: довелося втрутитися творцю серіалу "Чорнобиль".

Як повідомляв портал "Знай.ua", Пройнятися колоритом та традиціями: чим українські села можуть здивувати туристів у 2020.

Також "Знай.ua" писав, Де найбільше витрачають туристи: список країн.