У період карантину аферисти обіцяють українцям врятувати гроші, які ті витратили на турпоїздки.

Експерт з кібербезпеки Олександр Карпов повідомив у коментарі "Сегодня", що шахраї пропонують повернути не 100% від витрачених грошей, а 95%, щоб досягти довіри жертви.

,"Аби було правдоподібніше, пропонують таке – мовляв, ми вам повернемо, не сто відсотків, а дев'яносто п'ять. Але ви нам авансом за наші послуги заплатите стільки-то. Як тільки ви зв'язуєтеся, і у вас просять передоплату – це шахрайство", - попередив він.

Сергій Нижельський ще взимку купив дорогу путівку в Єгипет і повинен був летіти на початку квітня, але через карантин все скасувалося.

туризм, фото Pxhere
туризм, фото Pxhere

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

"Я вже попрощався з грошима, але десь на другий тиждень ізоляції мені зателефонували і запропонували за 20% повернути повну вартість путівки. Хлопці знали і дату і час вильоту, тобто всі деталі нашого відпочинку. Ну і я погодився", - розповів чоловік.

Така "послуга" обійшлася Сергієві в п'ять тисяч гривень. За цю кругленьку суму йому повинні були повернути витрачені кошти всього за три дні.

"Я їм передзвонив, і звичайно ж телефони були поза зоною. Почав штормити потім туроператора, а вони про це не знають, загалом, ні сном, ні духом. Коротше, зрозумів що це просто розвод. Коли в інтернеті натрапив на таких самих, як і я зрозумів, що вони потрапили на такий же прийом", - пояснив Сергій.

На практиці кошти можна повернути, але триває ця процедура від одного до трьох місяців.

"Гроші не повертають. Тобто вони у особистому кабінеті кожного турагента висять, вони нікуди не йдуть, ніхто їх не забирає. Оператори у зв'язку зі сформованою ситуацією – карантинними умовами – переносять тури на більш пізні дати вильоту", - пояснила ситуацію власниця турфірми.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, телефонні аферисти перетворилися на працівників "служби зайнятості".

Як повідомляв портал Знай.uа, львів'янина розвели на кругленьку суму через популярний сервіс.

Також портал Знай.uа писав, що шахраї вигадали новий спосіб обману з Новою поштою, тепер мішенню стали іменинники.