Сьогодні, 28 листопада, в Україні історичний день. Так, у газеті "Урядовий кур'єр" опубліковано указ президента Петра Порошенка про старт воєнного стану в декількох областях, які межують з Російською Федерацією та Придністров'ям, терміном на 30 днів.

Відомо, що президентський указ №392 вводить в дію рішення Ради національної безпеки України про воєнний стан з 14:00 дня 26 листопада до 14:00 дня 26 грудня.

Варто відзначити той факт, що військове положення введено в Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Сумській, Одеській, Харківській, Чернігівській, Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях, а також у внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Відомо також, що в даних областях створюються штаби оборони для перевірки готовності оперативних резервів, можливостей ефективної мобілізації та технічного стану військової техніки.

Варто нагадати, що протягом доби українські прикордонники не пропустили через митний контроль понад 3 десятки росіян. Відомо, що всі вони прибули до Києва авіасполученням через Мінськ. У свою чергу авіакомпанія повинна була відправити всіх росіян додому першим же рейсом. Крім того білоруські прикордонники відзначили, що найбільше "поверненців" було саме 27 листопада.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що введення військового положення, нехай і на короткий термін, внесе зміни в повсякденне життя українців. Про те, як введення особливого положення та ескалація конфлікту на Азовському морі позначиться на наявність продуктів і на їх ціну, розповів заступник міністра аграрної політики Максим Мартинюк в Facebook. За його словами, військове становище все ж вплине на ціни на продовольство, хоча й мінімально.

Нагадаємо, воєнний стан і захоплення полонених: Трамп терміново викликав Путіна на килим, відомо де і коли.

Як повідомляв Знай.uа у зв'язку з воєнним станом в Україні скасовано важливу футбольну церемонію.

Знай.uа писав, воєнний стан: влада поставила під удар найбільшу годівницю економіки.