Військові експерти продовжують ламати голову над тим, що ж змусило український уряд рішуче ввести воєнний стан, адже подібні кризові ситуації вже траплялися не один раз. А серйозно за цю справу взялися тільки на 5 році війни.

Азовське море
Азовське море

Так, частково, введення воєнного стану може бути пов'язано з протидією спробам Москви дестабілізувати ситуацію на українській території за допомогою замовних акцій протесту і провокацій за участю великої кількості людей. Про це стало відомо завдяки коментарю директора військових програм Центру Разумкова Миколи Сунгуровського, пише "Сьогодні".

"Не можу стверджувати зі 100-відсотковою упевненістю, але у мене є такі підозри, що Путін реалізує інший план проти України, і введення Києвом воєнного стану є одним з його елементів. Справа в тому, що в указі президента України про воєнний стан є пункт (який не чітко прописано), в якому зазначено, що реалізується стаття 8 Закону України "Про правовий режим воєнного стану", де передбачено заходи, які необхідно прийняти. У цій статті один з пунктів – заборона масових акцій: протести, страйки, мітинги і т. д. І якщо РФ реалізуватиме подальші спроби дестабілізувати ситуацію в Україні, тобто, розгойдувати протестний потенціал за допомогою своєї агентурної мережі або при сприянні п'ятої колони, за допомогою "корисних ідіотів" в органах влади і громадських організаціях, то це може привести до небажаного зіткнення, наприклад, деяких патріотичних сил з владою. Цього, в принципі, Путін і домагається. А згідно з законом, масові протести будуть вже протиправною дією. Тобто в умовах військового часу такі акції не допускаються, вони заборонені. Думаю, до цього все і йде", – розповів військовий експерт.

ЗСУ
ЗСУ

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

При цьому, як спрогнозував Сунгуровський, у зв'язку з Азовською кризою Росія навряд чи піде на серйозне бойове загострення і обстрілу українських цілей на морі і суші.

Варто нагадати, що заступник начальника Генштабу ЗСУ Родіон Тимошенко зробив заяву щодо мобілізації в Україні. Заяву зробили на брифінгу Збройних сил України.

Нагадаємо, військове положення не для всіх: бойову техніку масово переміщують до кордонів з... Польщею.

Як повідомляв Знай.uа російський військовий розбив в пух і прах дії путінських моряків.

Знай.uа писав, в Україні змінилися правила розмитнення євроблях: що це означає для простих українців.