На березі Чорного моря почалося будівництво турецької військово-морської бази, повідомляє Milliyet.

Видання підкреслює, що проект є особливо актуальним, враховуючи відкриття трубопроводу "Турецький потік" і рівень російської агресії в Керченській протоці. Плани будівництва бази існували з часів холодної війни, але повноцінна розробка проекту почалася в липні 2017 року.

Влада сподівається розмістити на базі кораблі, які будуть патрулювати східну частину Чорного моря, що спровокує розвиток всієї північно-східної Туреччині. Об'єкт стане дев'ятою за рахунком базою турецьких ВМС – на ній будуть нести службу 400 військових і 200 цивільних фахівців.

Як раніше заявив Порошенко, російські кораблі в Керченській затоці представляють загрозу не тільки для України, але також і для Болгарії з Туреччиною. Остання усвідомлює всю важливість "Турецького потоку", оскільки він буде постачати газ в країну, замінивши собою "Південний потік". У той же час флот Росії небезпечний, зважаючи на неадекватну поведінку росіян.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Яскравий тому приклад – події 25 листопада, коли російський прикордонний корабель протаранив український військовий рейдовий буксир. Це при тому, що буксир, як і два малих броньованих артилерійських катери переходили у відповідності з міжнародними нормами в Маріупольський порт з Одеси.

У свою чергу російський уряд вважає, що кораблі неправомірно увійшли в тимчасово закриту акваторію територіального моря Росії і прямували до Керченської протоки. В результаті по українським суднам відкрили вогонь і 6 моряків отримали поранення. Росія захопила 2 українських корабля і взяла в полон 24 моряки, яких заарештували і згодом перевезли в СІЗО Москви.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що США під силу зупинити будівництво і введення в експлуатацію трубопроводу "Турецький потік".

Як повідомляв портал "Знай.uа": кораблі НАТО направляються в Чорне море, при цьому Росія вважає, що це лише посилить напруження у регіоні.

ТакожЗнай.uа" писав, що росіяни в шоці від огидноъ якості сервісу і божевільних цін в Криму.