Надзвичайна подія сталась у селі Кінецьпіль Первомайського району Миколаївської області. Четверо школярів 9, 11, 12 і 13 років йшли на тренування боротьбі в школу, яка знаходиться на іншому березі протікає через село річки Кодима. Перейти річку можна було через міст. Утім хлопці вирішили скоротити шлях і пішли по замерзлій річці.

Тонкий лід не налякав хлопчаків

Річка в цьому місці не дуже широка, і, здавалося, перебратися на інший берег можна легко і швидко. Однак після того як компанія пройшла метрів п'ятнадцять, у воду провалився наймолодший з хлопців. Найстарший, Вадик, не розгубився, ліг на лід та зумів витягнути товариша. Але через кілька секунд крига тріснула під ногами 11-річного хлопчика. Він опинився в воді, не вміючи плавати. Спільними зусиллями друзі витягли і його.

Згодом у воді вже барахтались і інші двоє з компанії.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"Все це бачив житель села, будинок якого стоїть на березі. Чоловік взяв поливальний шланг і побіг на допомогу дітям. Однак лід під ногами проломився, йти далі було не можна", - розповіла керівник прес-служби ГУ ДСНС в Миколаївській області Иляна Пацюк.

Доклавши максимум зусиль хлопці таки змогли дістатися до берега. Чоловік покликав їх до себе в будинок, закутав ковдрами, напоїв чаєм і обдзвонив батьків хлопців. Незабаром юних екстремалів розібрали по домівках.

Рятувальники відзначили грамотні дії старшого з хлопців, який допоміг вибратися на берег товаришам. Однак закликають дітей не виходити на лід без супроводу дорослих, а тим більше в відлига.

Глибина річки Кодима така, що в ній цілком можна було потонути. Ще й річка має досить швидку течія.

Нагадаємо, Засніжені тротуари та слизькі пороги: поки блогери ставлять заліки Кличку, кияни провалюються в замети.

Як повідомляв "Знай.ua", снігопади в Україні спровокували перші ДТП з серйозними наслідками. Також "Знай.ua" писав, сніговий апокаліпсис перетворив Київ на холодне пекло.