У Харкові правоохоронці затримали чоловіка, який вербував жінок для порнобізнесу закордоном. Зловмисник відправляв дівчат в Іспанію.

Про це пише прес-служба Нацполіції Харківщини.

"В рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми) Кримінального кодексу України, 17 грудня в переході метро «Студентська» у Харкові поліцейські затримали 47-річного громадянина. Зловмисник спільно з 58-річним чоловіком, якого оголошено у міжнародний розшук, та невстановленими особами організував на території Харкова пошук, підбір та вербування молодих жінок для використання у порнобізнесі у Королівстві Іспанії", - йдеться в повідомленні.

Чоловік шукав дівчат протягом листопада, кандадатками стали 24 та 25-річні. Він агітував лише тих, у кого були складні сімейні чи життєві обставини. Зловмисник використовував психологічний тиск для переконання.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Встановлено, що в листопаді 2018 року 47-річний чоловік підшукав 24 та 25-річних дівчат. Зловмисник вмовив їх поїхати до іншої держави для надання сексуальних послуг, використовуючи їх уразливий стан через тяжкі особисті обставини", - йдеться у повідомленні.

Слідчим відкрито ще одне кримінальне провадження по додатковому факту злочинної діяльності чоловіка за торгівлю людьми. Нині всі жінки перебувають в Україні, їх стан задовільний.

Зараз затриманий знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання. Для нього вже обрали запобіжний захід - тримання під вартою. Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, що у Києві правоохоронці затримали групу чоловіків, які обкрадали квартири. Поліцейські затримали злодіїв на гарячому.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що протягом року 223 українців стали жертвами торгівлі людьми. Серед постраждалих найбільше жінок. Жертвами також стали 18 дітей.

Також "Знай.ua" писав про те, що керівники Кіровського інтернату в селі Таврійське, що в Запорізькій області використали людей з інвалідністю як робочу силу на присадибних ділянках.