Керівники Кіровського інтернату в селі Таврійське, що в Запорізькій області використали людей з інвалідністю як робочу силу на присадибних ділянках, повідомляє ТСН.

"Двох осіб з розумовими вадами виявили прямо у дворі медсестри установи, де вони займалися господарськими роботами. Керівництво звинувачують у злочинній змові і у використанні беззахисних людей. Підозрюваним загрожує до 12 років в'язниці", - кажуть у сюжеті.

У прокуратурі повідомили, що затримали директора, заступника директора та представника персоналу комунального закладу Таврійський будинок інвалідів. Двоє з них - депутати місцевих рад.

При цьому керівник інтернату від коментарів відмовився, а співробітники установи сказали, що люди з інвалідністю були і самі не проти підзаробити, замість того, щоб сидіти на місці.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

Раніше ми повідомляли, що 3 вересня, в Запоріжжі затримали молоду дівчину, яку підозрюють у продажу жінок і неповнолітніх дівчат у сексуальне рабство за кордон. Про це повідомляє прес-служба Запорізької області.

Затримана є мешканкою Запоріжжя 2000 року народження. Імовірно, вона займалася вербуванням та переміщенням жінок і дівчат у сексуальне рабство за кордон. За ці дії вона отримувала гроші.

Співробітники Управління по боротьбі зі злочинами, які пов'язані з торгівлею людьми, порушили кримінальне провадження.

Раніше в Одесі розкрили "масажний салон", в якому 33-річна жінка зводила дівчат з іноземними клієнтами для надання інтимних послуг. При цьому жінка шукала дівчат для роботи у своєму "масажному салоні" віком від 20 до 25 років за допомогою рекламних оголошень в інтернеті.

При цьому за даними Міжнародної організації праці відомо, що 21 мільйон людей у всьому світі стали жертвами примусової праці. В Україні статус жертв торгівлі людьми тільки в 2018 році надали 122 особам. Дві українки відверто розповіли, як потрапили в рабство.

Нагадаємо, дві українки відверто розповіли, як потрапили в рабство.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа" українські заробітчани потрапили в рабство.

Також портал "Знай.uа" повідомляв, що 18-річна українка заманювала і продавала дітей в рабство.