Протягом року 223 українців стали жертвами торгівлі людьми.

Серед постраждалих найбільше жінок. Жертвами також стали 18 дітей. Такі дані за період з січня до листопада озвучи заступник глави Національної поліції В'ячеслав Аброськін. Про це йдеться на сторінці МВС України.

"За 11 місяців 2018 року Національна поліція України встановила і надала допомогу 223 потерпілим від злочинів в сфері торгівлі людьми. Серед постраждалих - 135 жінок і 18 дітей", - розповів він.

Крім того, посадовець зазначив, що з початку цього року поліція виявила 276 кримінальних правопорушень (у 2017 році - 321 факт), за статтею "торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини".

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"У 173 кримінальних процесах по цій статті 109 зловмисникам повідомлено про підозру. З них 47 знаходяться під вартою", - додав Аброськін.

Нагадаємо, за останні 27 років жертвами торгівлі людьми стали понад 200 тисяч громадян України. Такі цифри у неділю, 21 жовтня, навела заступник міністра соціальної політики Наталія Федорович.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у місті Коломия Івано-Франківської області правоохоронці викрили злочинну групу, яка протягом двох років тримала в заручниках 32 людини, влаштувавши на окремій території "трудовий табір".

Також Знай.ua писав про те, що керівники Кіровського інтернату в селі Таврійське, що в Запорізькій області використали людей з інвалідністю як робочу силу на присадибних ділянках, повідомляє ТСН.