На автошляху "Суми-Ромни-Пирятин", поблизу села Красне водій маршрутки "Мерседес-Спринтер" сполученням "Київ-Суми" " не впорався з керуванням, внаслідок чого з'їхав у кювет та перекинувся.

За даними місцевої поліції, в салоні перебував 15 пасажирів, троє з яких отримали незначні тілесні ушкодження, їм була надана допомога на місці пригоди. Одного постраждалого госпіталізували.

За фактом ДТП відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху). Нині на місці події працює слідчо-оперативна група, з'ясовуються всі обставини та причини аварії.

Втім, це не остання аварія у місті за останній час. 21 грудня у Полтаві на вулиці Європейській сталася ДТП за участі маршрутки, що курсувала у напрямку "Огнівка-Інститут зв'язку" та "Кільцевого" автобуса.

Популярні новини зараз
Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Маршрутка підрізала автобус і обидва транспортних засоби, що їхали в напрямку центру, вилетіли на узбіччя. Внаслідок аварії постраждала пасажирка "Кільцевого", її госпіталізували з місця події на кареті "швидкої".

Основною причиною ДТП з постраждалими – 28% випадків – стало порушення правил маневрування та недотримання безпечної дистанції. Перевищення безпечної швидкості руху призвело до 27,8% таких інцидентів.

Найбільш поширені причини ДТП з постраждалими:

порушення правил маневрування та недотримання безпечної дистанції – 28% (19,11% і 8,89% відповідно);

перевищення безпечної швидкості руху – 27,81%;

порушення правил проїзду перехресть – 10,87%;

недотримання пішоходами правил дорожнього руху – 7,53%;

керування транспортним засобом в нетверезому стані – 6,68%;

порушення правил проїзду пішохідних переходів – 6,18%;

порушення правил обгону – 1,68%.

Дивіться: у центрі Полтави позашляховик на пішохідному переході збив підлітка

Нагадаємо, у Тернопільській області застряг пасажирський потяг 358Л, котрий прямував за маршрутом з Рахова до Києва. Як повідомляв "Знай.ua", у селі Яблуниця (Карпати) Яремчанської міської ради на Івано-Франківщині згорів готель "Простоквашино". Також "Знай.ua" писав, у Києві загорівся популярний ресторан.