Мережу безконтактного збуту кристалічного метадону, опію та димедролу шляхом так званих "закладок" по всій території України налагодила група з трьох чоловік.

Як повідомив відділ комунікації поліції Миколаївської області, досудовим слідством було встановлено, що організатором групи був 27-річний житель міста Жашків Черкаської області. До "справи" він підключив 24-річного жителя Черкас, який виконував функцію оператора, а також 19-річного жителя Луганської області, який грав роль "закладчика".

Зловмисники діяли за добре напрацьованою схемою. Спілкуючись з ними виключно через месенджер, ватажок надавав оператору вказівки про назву, кількість та обсяги замовлень, а той, у свою чергу, координував дії "закладчика". Останній займався отриманням поштових відправлень від організатора з вже готовим до вживання речовиною, його порційній фасуванням та кур'єрською доставкою до місць, зазначеним оператором. Після оплати за товар, оператор повідомляв клієнтам про місця зберігання "закладок". Гроші за наркотики замовники платили на спеціально відкриті банківські рахунки підставних осіб.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Правоохоронці провели масштабну спецоперацію із затримання всіх членів групи. За її результатами вилучили 20 закладок ацетильованого опію і димедролу, розфасовані у гумові контрацептиви по 15-20 мл кожна, 121 закладку кристалічного метадону, близько 300 таблеток димедролу і 100 мл концентрату макової соломи, велика кількість сім - та банківських карток, чорнові записи, мобільні телефони, комп'ютерну техніку та грошові кошти.

За цінами "чорного" ринку вартість вилучених наркотиків становить приблизно мільйон гривень. На автомобіль організатора марки Mercedes-Benz E500 AMG накладено арешт.

Наразі за фактом злочину триває досудове розслідування. Слідчі вже затриманим повідомили про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України ("Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів") та за ст. 321 КК України ("Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних і сильнодіючих речовин"). Санкції зазначених статей передбачають покарання до 10 років ув'язнення.

Нагадаємо, що смертельна ін'єкція вбила киянина за лічені хвилини: люди вжахнулися від побаченого, фото 18+.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", влада української столиці переходить до реалізації будівництва метрополітену на Виноградар.

Також "Знай.uа" писав, що китайська компанія підтвердила будівництво четвертої гілки метро, яка з'єднає Троєщину з іншими районами столиці.