На Донбасі в чергах на блокпостах померли двоє людей через складнощі, які штучно створюють окупанти.

Про це з посиланням на українську сторону СЦКК повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил на своїй сторінці в Facebook.

"Українська сторона СЦКК повідомляє: збройні формування РФ і їх найманці не припиняють штучно створювати складності на блокпостах і КПВВ уздовж лінії зіткнення, які несуть загрозу життю та здоров'ю цивільного населення. На КПВВ "Станиця Луганська" і "Майорск" в очікуванні переходу померли літні чоловік і жінка", - йдеться в повідомленні.

Так, в суботу, 5 січня, о 09.45 в сервісній зоні на КПВВ "Станиця Луганська" при оформленні документів на перехід в підконтрольні владі України райони 65-річному чоловікові стало погано і він втратив свідомість.

Українські прикордонники негайно викликали медичного представника Червоного Хреста і карету швидкої допомоги.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

"На жаль, з прибуттям лікарів їм залишилося тільки констатувати смерть чоловіка. Попередній діагноз: зупинка серця", - йдеться в повідомленні.

Пізніше, в 11.00 на КПВВ "Майорск", після прибуття з боку тимчасово непідконтрольної влади України території, 79-річна жінка поскаржилася українським прикордонникам на погіршення стану здоров'я. Оперативно прибулі співробітники однієї з профільних громадських організацій по наданню медичної допомоги провели термінові реанімаційні заходи, але, на жаль, не змогли врятувати життя цієї людини.

Українська сторона СЦКК заявляє, що штучне створення довгих черг і неорганізованість у роботі КПВВ в холодну пору року з боку російсько-німецьких окупаційних військ в черговий раз наражає на небезпеку людей, серед яких переважно літні люди, які їдуть за пенсіями та соціальними виплатами.

Нагадаємо, в'їзд в Маріуполь негайно закривають, місто переповнене поліцейськими: що відбувається.

Як повідомляв Знай.ua, на Україну обрушиться серйозний циклон. За прогнозом народного синоптика Наталки Діденко, в п'ятницю цей циклон обрушиться на південно-схід країни, він грецького походження.

Також Знай.ua писав, що морози та снігопади накриють Україну, але є щасливчики. Українці відчують весь смак зими.