У понеділок, 7 грудня, стало відомо про те, що у Чорному морі біля берегів Туреччини затонуло судно з російськими та українськими моряками.

Про це стало відомо із повідомлення РІА Новини.

У повідомленні йдеться, що всього на судні було 13 членів екіпажу: дев'ять громадян України, двоє азербайджанців і двоє росіян. За попередніми даними, є загиблі.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Рятувальні служби отримали сигнал лиха від судна "Волга-Балт", що йшло під панамським прапором приблизно о восьмій ранку.

Рятувальники кажуть, що судно знаходилося в 80 кілометрах від Самсуна. До місця НП прибули рятувальні вертольоти. Вдалося врятувати сімох людей. Наразі знайдено тіла шести загиблих, подробиці аварії поки невідомі.

Нагадаємо, російський суховантаж "Кузьма Мінін" сів на мілину біля берегів британського графства Корнуолл.

Як повідомляє служба BBC, російське судно водовантажністю 16 тисяч тонн сіло на мілину в бухті Фалмут. Цю інформацію підтверджують у британському агентстві морської та берегової охорони.

Судно стало на якір і має крен приблизно в 5 градусів.

Повідомляється, що судно без вантажу. На його борту знаходяться 18 членів екіпажу – усі вони росіяни.

До судна направили буксири. Вони допоможуть йому виплисти після припливу. Поруч знаходяться британська берегова охорона і рятувальна шлюпка.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у Чорне море увійшов бойовий корабель Військово-морських сил США.

Судно, до якого прикута увага, виявився десантний корабель 6-го флоту ВМС США USS FortMcHenry (LSD 43). Про це повідомляється на сайті американських морських сил в Європі і Африці (NAVEUR-NAVAF).

"Входження USS Fort McHenry в Чорне море підтверджує нашу спільну рішучість забезпечити безпеку на Чорному морі і посилює наші міцні відносини з нашими союзниками по НАТО і партнерами в регіоні", - сказала командувач 6-м флотом США віце-адмірал Ліза Франчетті.

Також Знай.ua писав про те, що США відправили десантний корабель в Чорне море.