Російський суховантаж "Кузьма Мінін" сьогодні, 18 грудня, сів на мілину біля берегів британського графства Корнуолл.

Як повідомляє служба BBC, російське судно водовантажністю 16 тисяч тонн сіло на мілину в бухті Фалмут. Цю інформацію підтверджують у британському агентстві морської та берегової охорони.

Судно стало на якір і має крен приблизно в 5 градусів.

Повідомляється, що судно без вантажу. На його борту знаходяться 18 членів екіпажу – усі вони росіяни.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

До судна направили буксири. Вони допоможуть йому виплисти після припливу. Поруч знаходяться британська берегова охорона і рятувальна шлюпка.

Про забруднення акваторії не повідомляється. "Кузьма Мінін" сів на мілину в умовах штормової погоди.

Слід зазначити, що судно носить ім'я організатора Земського ополчення в період боротьби проти польської та шведської інтервенції, російський національний герой.

Нагадаємо, Корабель-розвідник НАТО увійшов в Чорне море: щит від Путина

Увечері в понеділок, 17 грудня, розвідувальний корабель британського флоту HMS Echo (H87) увійшов через протоку Босфор у Чорне море. Про це написав у Facebook головний редактор BlackSeaNews Андрій Клименко. Експерт зазначає, що це перший військовий корабель НАТО, який здійснює візит до Чорного моря з прямим формулюванням мети візиту: продемонструвати підтримку Британії принципу свободи навігації в регіоні.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Улюблений авіаносець Путніна обікрали його ж вояки: чисто по-россійські

Який президент, така і гордість… "Улюблений" авіаносець Путіна, "Адмірал Кузнєцов", який до того ж ще й поламаний, влип у чергову історію. У Мережі розповідають про те, що двоє російських військових надовго сіли до в'язниці за розкрадання радіодеталей з "Кузнєцова". В сумі "награбоване" становить майже півтора мільйона рублів.

Також "Знай.ua" писав, що Полонений український моряк зупинив потуги ФСБ одним словом

Захоплений росіянами в полон моряк з буксира "Яни Капу" Володимир Лісовий заявив, що вважає себе військовополоненим. Варто відзначити, що раніше командири двох інших захоплених кораблів "Бердянськ" та "Нікополь" також зазначали, що вони військовополонені та те, що не будуть співпрацювати з російською ФСБ.