У четвер, 13 грудня, радник президента Сполучених Штатів з питань національної безпеки Джон Болтон заявив, що зустріч лідерів Російської Федерації та США Володимира Путіна і Дональда Трампа не відбудеться до тих пір, поки Росія не звільнить затримані українські кораблі та їх екіпаж.

"Я не бачу обставин у найближчому майбутньому, щоб така зустріч могла відбутися", - повідомив Болтон, передає "Інтерфакс-Україна".

Він ще раз підкреслив, що зустріч глав держав не буде можлива, поки російська сторона не поверне Україні затриманих під час інциденту в Керченській протоці кораблів і моряків.

Раніше повідомлялося, що в Міністерстві закордонних справ України позитивно поставилися до прийняття Палатою представників Конгресу США резолюції по Україні і засудження агресії Росії. У Палаті розкритикували напад на українські кораблі на Азові і закликали припинити будівництво "Північного потоку-2".

Популярні новини зараз
Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Президент України також подякував політиків США за прийняття резолюції, засудження дій Росії та визнання Голодомору геноцидом українського народу. Петро Порошенко підкреслив, що це рішення безсумнівно історичне.

українські моряки в СІЗО

Нагадаємо, що Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів ле Дріан обурився серії твітів Дональда Трампа, в яких він прокоментував заворушення у французькій столиці. Глава МЗС закликає американського лідера не втручатися у внутрішні справи Франції.

Як повідомляв портал Знай.иа, глава Сполучених Штатів заявив, що не боїться імпічменту. Дональд Трамп вважає, що за нього заступиться американський народ. При цьому він заявив, що буде складно усунути від посади політика, який "не зробив нічого неправильного".

Також портал Знай.иа писав, що 10 грудня Time опублікував шорт-лист премії "Людина року – 2018" номінантами якого стають люди, які протягом року впливали на світові події. На першому місці виявився Трамп, який, за версією видання, у цьому році "пройшов через кілька криз і приймав спірні рішення".