Увечері в понеділок, 17 грудня, розвідувальний корабель британського флоту HMS Echo (H87) увійшов через протоку Босфор у Чорне море.

Про це написав у Facebook головний редактор BlackSeaNews Андрій Клименко.

Експерт зазначає, що це перший військовий корабель НАТО, який здійснює візит до Чорного моря з прямим формулюванням мети візиту: продемонструвати підтримку Британії принципу свободи навігації в регіоні.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Ще 21 листопада - до атаки росіян на кораблі ВМС у Чорному морі - глава Міноборони Степан Полторак під час візиту в Лондон отримав обіцянку з боку британського колеги, що HMS Echo відправиться у Чорне море в 2019 році.

"Великобританія і Королівський флот достроково виконують обіцянки, дані після загострення ситуації в Азовському морі", - підкреслює Клименко.

Варто додати, що HMS Echo - сучасний гідрографічний корабель для проведення розвідувальних операцій на підтримку підводних човнів і десантних операцій.

Нагадаємо, втручання кадровиків Путіна в Азовське море, відібрані судна та арешт ФСБ наших моряків – інциденти, які посипалися на голову і без того втомлених проблемами українців ще раз доводять, що флот треба фінансувати краще.

Полонені українські моряки
Полонені українські моряки

Адже ніколи не знаєш, звідки прийде ворог – з суші, чи з моря. Ми вирішили порівняти можливості обох країн на прикладах технічного оснащення та грошового забезпечення.

Раніше Знай.uа писав про те, що Російська Федерація новими спалахами військової агресії проти України Керченській протоці демонструє небезпечні передумови для анексії Азовського моря і окупації українського узбережжя.

Таку думку висловив російський політичний експерт Андрій Піонтковський.

На думку політолога, Україні необхідно звернути увагу не на сам інцидент з кораблями у міре, а на коментарі російської сторони, які було озвучено після. Також Піонтковський заявив, що на цей раз Кремль пішов на відкриту агресію.

Також Знай.uа повідомляв, що нещодавній інцидент у Керченській протоці за всіма ознаками нагадує події, які передували початку Першої світової війни, в основному через суттєву напругу між Росією та Заходом.