Російська Федерація новими спалахами військової агресії проти України Керченській протоці демонструє небезпечні передумови для анексії Азовського моря і окупації українського узбережжя.

Таку думку висловив російський політичний експерт Андрій Піонтковський.

ВМС України
ВМС України

На думку політолога, Україні необхідно звернути увагу не на сам інцидент з кораблями у міре, а на коментарі російської сторони, які було озвучено після. Також Піонтковський заявив, що на цей раз Кремль пішов на відкриту агресію.

"Путін після декількох років коливань зважився на нову серйозну ескалацію у своїй гібридній війни з Заходом, в якій він розраховує на перемогу. Москва де-факто оголосила Керченську протоку і Азовське море своїми територіальними водами, порушивши в черговий раз кілька міжнародних угод, включаючи договір 2003 року між Росією і Україною про співпрацю у використанні Азовського моря і Керченської протоки. По суті, це означає анексію Азовського моря і блокаду великої частини українського узбережжя, що у військовому сенсі створює передумови для його захоплення. Політично знаменно, що вперше Кремль вчинив акт агресії проти України, не прикриваючись жодними "іхтамнєтами" або "зеленими чоловічками", а відкрито, на очах всього світу, під прапором Російської Федерації", – розповів Піонтковський.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Президент РФ Володимир Путін
Президент РФ Володимир Путін

Також експерт заявив, що незважаючи на досить пасивну реакцію Заходу (в основному глибока стурбованість і жодної конкретики), все ж демократичний світ не піддався на шантаж і не здав Україну агресору.

Варто нагадати, що нещодавній інцидент в Керченській протоці за всіма ознаками нагадує події, які передували початку Першої світової війни, в основному через значну напругу між Росією і Заходом. Так вважає колишній командувач королівськими ВМС адмірал Великобританії Алан Уест.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що канцлер Німеччини Ангела Меркель звернулася до президента РФ Володимира Путіна з вимогою негайно звільнити полонених українських моряків, яких затримали в районі Керченської протоки нібито за "незаконний перетин кордону".

Нагадаємо, українські моряки надіслали моторошні листи з московського СІЗО.

Як повідомляв Знай.uа донецького попа розгорнули на блокпосту.

Знай.uа писав, українські воїни на навчаннях у Німеччині показали себе у всій красі.