Сенат США одноголосно підтримав резолюцію, котра засуджує дії РФ стосовно кричущого випадку в Азовському морі. В офіційному звіті американських законодавців йдеться про те, що російська влада повинна негайно звільнити захоплені українські кораблі і членів їх екіпажу.

Крім того, вимагають також припинити взагалі під будь-яким приводом переслідувати українські та міжнародні судна, які рухаються через Керченську протоку.

Сенатори наголошують, що поведінка влади Російської Федерації є дестабілізуючим для всього регіону і провокує подальшу ескалацію, вони закликають міжнародну спільноту єднатися в опозиції до загрозливих дій влади РФ в Керченській протоці:

Безпека в Азовському морі
Безпека в Азовському морі

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"Резолюція підтверджує підтримку українського народу і територіальної цілісності України, а також прихильність до положень Кримської декларації Майкла Помпео про невизнання спроб РФ анексувати Крим", - зазначено в документі.

Зокрема, члени Сенату звертаються до президента та Адміністрації США з закликом використовувати будь-яку можливість для виявлення протесту проти нападу, скоєного Росією проти Збройних Сил України.

"Співавторами документа виступили понад півсотні сенаторів від Республіканської та Демократичної партій", - уточнюється в повідомленні.

Сенат США
Сенат США

Заступник голови прес-служби Держдепартаменту США Роберт Палладіно заявив, що позиція США щодо нападу Росії на Україну південніше Керченської протоки "дуже ясна, від президента до посла в ООН і держсекретаря": Москва повинна повернути захоплених в полон моряків і кораблі ВМС, і Вашингтон надалі буде підтримувати цю лінію.

Український флот
Український флот

Вчора президент США Дональд Трамп написав в Twitter, що не стане зустрічатися з Путіним на полях саміту G20, так як РФ не відпустила полонених українських моряків і не повернула Україні захоплені в Керченській протоці кораблі.

Дивіться: Трамп скасував зустріч з Путіним через Україну

Нагадаємо, легендарна "Валькірія" – росіянка, яка захищає Україну на передовій, прокоментувала запровадження воєнного стану. Як повідомляв "Знай.ua", Невзоров пояснив, для чого Україні воєнний стан.Також "Знай.ua", Росія перекрила сотні суден в Азовському морі.