Незаконно захоплених в Чорному морі і заарештованих в окупованому Сімферополі українських військових моряків вивезли з Криму до Москви.

Про це повідомив кримськотатарський активіст Нариман Джелял з посиланням на адвокатів українських моряків.

Дану інформацію підтвердив адвокат Джеміль Темиш і Еміне Авамілєва. Повідомляється, що моряків вивезли найімовірніше в СІЗО Лефортово.

"Моряки вже в Москві. Колеги з "Лефортово" повідомили. Сьогодні через "технічних заходів" "Лефортово" практично була закрита. А ми в Сімферополі не змогли зайти до своїх підзахисних, так як з ними нібито проводилися якісь заходи", - підкреслив адвокат Темиш.

Як розповів Наріман Джемлял, поранені моряки, які перебували в Керчі, 29 листопада були вивезені до Сімферополя.

У свою чергу журналіст Антон Наумлюк на своїй сторінці в Facebook уточнив, що наразі невідомо, скільки саме людей доставлено в Москву, і чи доставили туди поранених.

Украинские моряки По информации адвоката Джемиль Темишев, которую он получил от коллег в Лефортово, по крайней мере...

Geplaatst door Anton Naumlyuk op Donderdag 29 november 2018

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Про долю поранених українських моряків дещо відомо із ЗМІ агресора. Так, російське інформагентство ТАСС повідомило, що трьох поранених українських військових, які перебували в керченській міській лікарні, виписали 29 листопада. Скільки моряків вже відправлені за межі Криму, не уточнюється.

Як розповів Крим.Реаліі Наріман Джелял, поранені моряки, які перебували в Керчі 29 листопада були вивезені до Сімферополя.

Нагадаємо, військові моряки стануть предметом торгу між Україною і РФ.

Колишній командувач військово-морських сил України поділився думкою про те, як розгорнуться події з полоненими українськими моряками.

"Можливо, торг буде поетапним. На першому етапі буде йти мова про надання кваліфікованої допомоги та звільнення поранених, на другому етапі — інших членів екіпажу. Це перспективне діалогове вікно між Україною і Росією", — заявляє колишній командувач ВМС України Сергій Гайдук.

Як повідомляв портал Знай.ua, у так званих "судах" в окупованому Криму почали обирати запобіжні заходи взятим у полон українським морякам.

Також Знай.ua писав, захоплений ФСБ український моряк передав записку рідним