У районі Керченської протоки, який заблокувала Росія, зараз зібралися понад 400 українських та іноземних суден.

Про це повідомляє "Хвиля".

Зокрема, у міністерстві з питань тимчасово окупованих територій розповіли, що російська сторона свідомо продовжує блокувати Керченську протоку, через, що вже більше 400 суден не можуть дійти до українських портів у Маріуполі та Бердянську.

"У період з 25 по 27 листопада кількість судів в Керченській протоці і поблизу неї збільшилася більш ніж в 2,5 рази - з 167 до 421-го. Через блокування і перегородило Російською Федерацією проходу по Керченській протоці, який згідно з Конвенцією ООН з морського права 1982 року використовується для міжнародного судноплавства, українські та іноземні торгові судна змушені залишатися в акваторії Чорного і Азовського морів без подальшої можливості заходу в порти Бердянська і Маріуполя" , - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Крім того у міністерстві додали, що подібні агресивні дії РФ можуть говорити лише про свідоме порушення норм міжнародних договорів, які країни зобов'язувалась виконувати.

"Зокрема, РФ порушує право України на свободу судноплавства і на мирний прохід міжнародним протокою, який обов'язково повинен бути безперервним і швидким. Блокування Керченської протоки свідчить про фактичне призупинення мирного проходу, що заборонено міжнародним морським правом", - підкреслили в МТОТ.

Разом з тим варто відзначити, що відомий російський журналіст, режисер і публіцист з Санкт-Петербурга Олександр Невзоров жорстко потролив дії керівництва РФ і російських моряків в Керченській протоці під час атаки на українські морські судна.

За словами Невзорова, Україна і Росія зіграли в "морський бій" і основне питання – чи дійсно українці свідомо спровокували російських моряків. Відповідь на це питання журналіст дає ствердне: "Вважаю, що безсумнівно, так".

Такою провокаційною бомбою українців, яка спрацювала, стала назва буксиру, який з такою люттю протаранили російські військові. Справа в тому, що "Яни Капу" в перекладі з кримсько-татарського означає "Нові ворота". І військово-морські барани, якими Невзоров назвав російських моряків, поступили прогнозовано: кинулись на нові ворота зі всією люттю.

Про все, що Невзоров думає з приводу російської агресії в Азовському морі, він розповів у програмі "Невзоровські середи" 28 листопада. Анонсуючи передачу, журналіст опублікував хвилинний промо-ролик, в якому чітко і з їдким гумором охарактеризував дії російської сторони в Чорному морі.

Нагадаємо, бій у морі для нашої країни закінчиться плачевно.

Як повідомляв "Знай.ua", у Росії назвали дату наступу, часу обмаль.

Також "Знай.ua" писав, що Німеччина відхрестилася від України після атаки Путіна.

Німеччина не направлятиме кораблі в Азовське море