Початок масштабного військового наступу Російської Федерації проти України цілком реальний. Тим не менш, не в даний момент, а через рік або два. Сьогоднішній максимум Росії - це локальна конфронтація в акваторіях Чорного і Азовського морів.

ЗСУ
ЗСУ

Про це стало відомо завдяки заяві російського військового експерта Павла Фельгенгауера, яку він озвучив в ефірі програми "Обличчям до події" на "Радіо Свобода".

"Я не думаю, що по-справжньому велика війна зараз можлива. А ось операція на фланзі морському може бути. Але її будуть розглядати як обмежену операцію, яку намагатимуться зробити порівняно швидко. Потім західні лідери приїдуть, як після Дебальцево, коли завдання буде виконано, і підготують новий якийсь Мінськ-3. А ось велика війна, вона можлива в принципі, напевно, там через рік-два. Тому що Росія Україну відпускати не буде нікуди. Тобто це розглядається як абсолютно неможлива річ", - повідомив військовий експерт.

ЗСУ
ЗСУ

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Варто нагадати, що президент Петро Порошенко звернувся до країн НАТО з проханням направити військові кораблі до Азовського моря.

"Німеччина - один з найближчих союзників, і ми сподіваємося, що держави НАТО готові направити кораблі до Азовського моря, щоб підтримати Україну і забезпечити безпеку", - заявив гарант.

Крім того Порошенко додав, що глава РФ Володимир Путін бачить себе "російським імператором", а Україну - російською колонією, і після агресивного захоплення Криму і Донбасу тепер хоче захопити Азовське море.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що після нападу російськими військовими на кораблі ВМС України в Керченській протоці українські влада звернеться до світової спільноти з проханням перекрити Босфорську протоку.

Про це під час виступу на 2-й Міжнародній конференції з питань морської безпеки заявив командувач Військово-морськими силами Збройних сил України Ігор Воронченко.

Нагадаємо, повномасштабна мобілізація: в Генштабі терміново звернулися до українців.

Як повідомляв Знай.uа військове положення не для всіх: бойову техніку масово переміщують до кордонів з... Польщею.

Знай.uа писав, російський військовий розбив в пух і прах дії путінських моряків.