Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" (Канада, Франція, Німеччина, Італія, Японія, Великобританія, США) і верховний представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні закликали Росію звільнити українських моряків і кораблі ВМС України, захоплені в районі Керченської протоки. Про це йдеться в їх спільній заяві, розміщеній на сайт уряду Канади.

"Висловлюємо серйозну стурбованість діями Росії проти України в районі Керченської протоки, що призвели до небезпечного зростання напруженості. Немає ніяких виправдань застосування Росією військової сили проти українських кораблів і військовослужбовців", – повідомляє міністр.

Вони закликали росіян до стриманості і прояву поваги до міжнародного права.

"Закликаємо Росію звільнити затриманий екіпаж і кораблі, а також утримуватися від перешкоджання законному проходу через Керченську протоку", – йдеться у заяві глав МЗС G7.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Велика сімка" вкотре підтвердила, що підтримує територіальну цілісність України і вважає незаконною анексію Криму.

Раніше повідомлялося, що після нападу російськими військовими на кораблі ВМС України в Керченській протоці українська влада звернеться до світової спільноти з проханням перекрити Босфорську протоку.

Про це під час виступу на 2-й Міжнародній конференції з питань морської безпеки заявив командувач Військово-морськими силами Збройних сил України Ігор Воронченко.

"Я хочу зараз підкреслити таку важливу річ щодо подальших дій у зв'язку з тим інцидентом. Я як командувач Військово-морськими силами прошу і висловлюю впевненість у тому, що світова спільнота все ж таки прийме рішення і визнає, що була здійснена агресія проти держави Україна", - розповів Воронченко.

Нагадаємо, Європейський союз висловив серйозну стурбованість у зв'язку з агресією Росії в Азовському морі і тим, що агресор незаконно взяв у полон українських моряків.

Раніше Знай.ua повідомляв, у Донецькій області на контрольних пунктах в'їзду-виїзду (КПВВ), за інформацією прикордонників, збільшується кількість транспортних засобів

Також Знай.ua писав, резолюція мілітаризації Азовського і Чорного морей буде готова для розгляду вже в грудні 2018 року.