У понеділок, 26 листопада, з'явилася інформація про склад та стан екіпажу захопленого окупантами українського судна у Керченській протоці.

Про це повідомляють ЗМІ із посиланням на російські джерела.

Наразі ж стало відомо, що українські моряки, захоплені російськими прикордонниками біля Керченської протоки, дають неправдиві свідчення під фізичним і психологічним тиском.

Про це заявив командувач Військово-морських сил України Ігор Воронченко.

За його словами, усі шестеро поранених моряків перебувають у лікарні в Керчі.

"Троє військовослужбовців, один офіцер і двоє контрактників, які були поранені, знаходяться в лікарні міста Керчі. Кораблі знаходяться в пункті базування, де дислокуються катера ФСБ. І вже є певні докази про надання неправдивої інформації нашими матросами", — сказав Воронченко в ефірі олного із українських телеканалів.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Він розповів, що всі захоплені моряки перебувають в Керчі, але в різних місцях, а також додав, що із ними вже зустрілися адвокати. Проте деталей зустрічі на повідомив.

"Військово-морські сили ЗС України з розумінням ставляться до так званих свідчень наших військовослужбовців, незаконно захоплених Росією у Керченській протоці, адже методи роботи спецслужб РФ ні для кого не є секретом", — резюмували у прес-службі ВМС.

Нагадаємо, з'явився перелік військових моряків, які перебували на бортах кораблів "Бердянськ", "Нікополь" і "Яни Капу", які Росія затримала в Керченській протоці.

Цю інформацію повідомляє ТСН.

В офіційних джерелах говориться про 23 затриманих (Росія заявляє про 24 моряків), у представленому переліку 18 прізвищ.

Уточнюється, що не всі полонені моряки були членами екіпажу, деякі особи були на бортах додатково.

Раніше Знай.uа писав про те, що члени екіпажів кораблів ВМС України, захоплені Росією в Азовському морі, зараз допитуються російськими слідчими.

Відео допиту було опубліковано пропагандистським телеканалом TVC.RU.

Український моряк, який перебував на військовому катері "Нікополь" Андрій Драч на відео заявив, що українські кораблі зайшли в "територіальні води Росії".

Також Знай.uа повідомляв, що Верховна Рада проголосувала за введення воєнного стану з 9:00 28 листопада 2018 на 30 діб на територіях областей, що прилягають до українсько-російського кордону, до Чорного і Азовського морів.