Члени екіпажів кораблів ВМС України, захоплені Росією в Азовському морі, зараз допитуються російськими слідчими.

Відео допиту було опубліковано пропагандистським телеканалом TVC.RU.

Український моряк, який перебував на військовому катері "Нікополь" Андрій Драч на відео заявив, що українські кораблі зайшли в "територіальні води Росії".

"Я, Драч Андрій, член екіпажу судна «Нікополь» ВМС України. 23 числа отримав завдання слідувати за маршрутом «Одеса-Маріуполь» через Керченську протоку. На шляху прямування до Маріуполя ми зайшли в територіальні води РФ, де нас попереджала берегова охорона РФ, що ми порушуємо законодавство Росії. Неодноразово нам говорили, щоб ми покинули територіальні води РФ. Під час зупинки берегова охорона попередила нас, що потрібно покинути територіальні води РФ і вийти за 12-мильну зону і чекати на подальші рішення нашого проходження через Керченську протоку в Маріуполь".

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Нагадаємо, глава країни-окупанта Володимир Путін вперше прокоментував агресію в Азовському морі, де у неділю, 25 листопада, були взяті штурмом українські судна. Про це пишуть ЗМІ з посиланням на російські джерела.

У повідомленні сказано, що російського голову Володимира Путіна оперативно інформують про ситуації в Азовському морі і Керченській протоці, однак поки він не планує проводити переговори з українським і американськими колегами Петром Порошенком і Дональдом Трампом.

Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков уточнив, що глава Кремля після нападу російських прикордонників на українські кораблі знаходиться в постійному контакті з російськими спецслужбами.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що в Харкові у відповідь на агресію Росії підпалили генеральне консульство країни – агресора.

Також "Знай.uа" писав про те, що три українські кораблі захопили після штурму.