Уже в липні Україна отримає патрульні катера класу "Айленд", які пообіцяли надати США.

Цю інформацію повідомив командувач ВМС України Ігор Воронченко в інтерв'ю DW.

Ігор Воронченко

"В липні вони повинні бути в Україні. Екіпажі готуються, узгоджені порядок доукомплектування цих кораблів і порядок спільної підготовки на базі в Балтіморі (США)". Ігор Воронченко

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Мова йде про 30-метрові катери - Drummond і Cushing.

Побудовані обидва катери були близько 40 років тому, вони здатні перебувати в морі навіть при сильному штормі і виконувати покладені на них завдання у складних умовах, вести вогонь.

Воронченко зазначив, що вже скориговані останні заходи, які потрібно вжити, щоб катери як можна швидше прибули в Україну.

Нагадаємо, в Азовському морі на даний час знаходяться два українських катери і два кораблі. Росія у свою чергу стягнули в регіон близько 40 боєздатних кораблів.

На питання щодо оцінки співвідношення сил України і РФ в Азовському морі, Воронченко заявив, що дані не на користь України. Саме в Азовському морі зосереджена основа кількість бойових кораблів країни-агресора.

"Зараз, на жаль, не на користь України як в кількісному, так і в якісному співвідношенні. Переважна кількість кораблів і катерів Чорноморського флоту РФ і ФСБ знаходяться в Азовському морі", - констатував Воронченко.

Він уточнив, що загальна кількість російських кораблів і катерів – більше сотні.

"За нашими підрахунками, їхня кількість вже перевалила за сотню. Безпосередньо тих кораблів і катерів, які можуть повноцінно виконувати завдання, на російській стороні приблизно 36-40 одиниць. Україна там, на жаль, зараз два катери і два кораблі. Ось тепер вважайте, яке може бути співвідношення", - додав командувач ВМС України.

Нагадаємо, Турчинов розкрив план повернення в Азовське море.

Як повідомляв "Знай.uа", корабель-розвідник НАТО прибув в Одесу.

Також "Знай.uа" писав, що "вбивця підводних човнів" пронісся над Чорним морем і узбережжям Криму.