Військово-морські сили США провели повітряну розвідку Керченської протоки. Про це можна дізнатися з моніторингових даних заходних авиаресуросов. Інформацію проаналізував і опублікував портал Facenews.

У понеділок, 17 грудня, патрульний протичовновий літак P-8A Poseidon, що іменується також "вбивцею підводних човнів", що належить американським ВМС, провів, провів розвідувальний політ на південь від Керченської протоки. Наголошується, що літак, не порушуючи нічиїх кордонів та у відповідності з Міжнародним правом, пролетів над водами Чорного Моря.

Як повідомляється, "Посейдон" вилетів з сицилійської авіабази Сигнелла, пролетів над морським кордоном Росії в районі входу в Керченську протоку на висоті близько 8,6 тис. метрів.

Морський розвідник підлетів до Севастополя, пролетів над Південним узбережжям незаконно анексованого Росією Криму та району Новоросійська. Всього розвідувальний політ тривав не менше трьох годин.

Як повідомляється, одночасно з ним уздовж узбережжя Кубані і Криму курсував стратегічний розвідувальний літак ВПС США RC-135V, що вилетів з авіабази Суда-Бей на грецькому острові Крит.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Для збільшення тривалості польоту він був дозаправлений в повітрі над південним сходом Чорного моря американським літаком-заправником KC-135R.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", есмінець США дав росіянам урок в районі Керченської протоки: виклик кинутий. Путін поліз не в свої води - США винесли попередження.

США вирішили поставити агресора Росію на місце і пустили свій військовий корабель проплисти неподалік від спірного затоку Петра Великого, що знаходиться біля берегів російського міста Владивостоку. Есмінець USS McCampbell проплив у нейтральних водах, які Росія несправедливо вважає своїми, щоб зменшити морські амбіції РФ і змусити цю країну поважати міжнародне право.

Як раніше повідомляв Знай.uа, у водах Середземного моря помічений есмінець США, напханий надточними ракетами.

Така інформація стала відома від видання Інтерфакс, яке посилається на моніторингові ресурси переміщення морських судов.

До цього Знай.ua писав, що найпотужніша українська крилата ракета піднялася в небо і потрапила на відео. Так, проходили випробування ракети наземного базування Нептун, розробленою конструкторським бюро Луч. Даний проект проходив незалежно від іноземних комплектуючих.

Також Знай.ua повідомляв про те, що радник президента США з держбезпеки розповів про підготовку до удару по Сирії.