У середу, 19 грудня, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що нові ракетні комплекси допоможуть нашій країні захищатися в морях і навіть дозволять знищити Керченський міст.

"Ми системно працюємо над посиленням берегової оборони Чорного та Азовського узбережжя. З цією метою будуть залучені нові і модернізовані ракетні комплекси", – розповів він в інтерв'ю "BBC News Україна".

Також Турчинов пояснив, що "це дозволить не тільки ефективно протидіяти будь-яким десантним операцій, але і знищити будь-який корабель, який загрожує нашій країні на відстані 300 кілометрів, навіть якщо він розташований в порту базування".

"Не буде для нас проблемою, у разі загрози, знищити будь-яку переправу або міст, в тому числі і той, який дуже розрекламований", – натякнув на Керченський міст Турчинов.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Секретар РНБО запевнив: "Агресія Росії не зупинить наші плани по створенню корабельно-катерного угруповання ВМС в Азовському морі".

"Ми повинні довести всьому світові, що Україна не втратила свої позиції в Азовському морі, і це – море, де діє міжнародне право і можуть бути як українські, так і іноземні кораблі", – сказав секретар РНБО.

Варто відзначити, що українські військові кораблі, за словами Турчинова, і надалі будуть намагатися йти через Керченську протоку, всупереч протидії росіян з боку анексованого Криму.

Крім того, він вважає логічним, щоб кораблі НАТО з'явилися в Азовському морі і "довели, що Росія повинна рахуватися з міжнародним правом". При цьому ініціатива Києва поки що не отримала відповіді".

Нагадаємо, Олександр Турчинов зазначив, що введення воєнного стану дозволило провести масштабну перевірку готовності країни протидіяти агресивним діям Росії.

Як повідомляв портал Знай.uа, Турчинов заявив, що українські кораблі будуть намагатися проти через Керченську протоку разом із представниками ОБСЄ та інших міжнародних організацій.

Також портал Знай.uа писав, що підприємство "Українська бронетехніка" достроково поповнило ВСУ 14 спеціалізованими броньованими автомобілями "Варта".