Росія визнала заяву секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова про планування проходу через Керченську протоку українських військових кораблів, як "заклик до підготовки чергової провокації".

Про це повідомила прес-секретар МЗС Росії Марія Захарова у середу, 19 грудня.

На її думку, подібною заявою нібито Україна підтверджує, що "провокація стала візитною карткою нинішнього режиму в країні".

"Це просто оголошення чергової провокації. Воно абсолютно безвідповідальне і покликане лише погіршити ситуацію", - сказала Захарова.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Як відомо, 19 грудня Олександр Турчинов заявив, що українські кораблі будуть намагатися пройти через Керченську протоку разом із представниками ОБСЄ та інших міжнародних організацій, незважаючи на обстріл і захоплення кораблів Росією 25 листопада.

"Ми пропонуємо нашим партнерам взяти участь у цьому проході з українських Чорноморських портів до українських портів на Азовському узбережжі. Будемо запрошувати представників ОБСЄ та інших міжнародних організацій, щоб вони були присутні на наших кораблях, для того, щоб довести всьому світу, що Україна і її моряки не порушують ніяких законів і міжнародних правил. У нас немає альтернативи таким діям", — підкреслив Турчинов.

Олександр Турчинов

Нагадаємо, що напад російських силовиків на українські судна, поранення і захоплення в полон моряків президент РФ Володимир Путін назвав "прикордонним інцидентом, не більше". При цьому він сказав, що це "провокація", яку організував Петро Порошенко перед виборами.

Як повідомляв портал Знай.uа, Генасамблея ООН прийняла резолюцію, яка засуджує нарощування агресії Росії в Криму і територіальних водах Азовського і Чорного морів. Відповідне рішення вже прокоментував Порошенко.

Також портал Знай.uа писав, що у МЗС РФ поширюють фейк про те, що нібито президент "Порошенко планує збройну провокацію на кордоні з Кримом" і планує це здійснити перед Новим роком.