У російській Раді Федерації заявили, що відправка США військового корабля в Чорне море "лише посилить напруженість в регіоні".

Про це сказав голова комітету Ради Федерації з міжнародних справ Костянтин Косачов.

Зокрема, російський чиновник доволі неоднозначно відреагував на рішення Держдепу, адже за інформацією ЗМІ США вже повідомили Туреччину про відправку корабля до акваторії Чорного моря.

Він також додав, що "формально ніяких перешкод для заходу американських судів у Чорне море немає, якщо порядок буде дотриманий", адже, як відомо кораблі нечорноморський держав можуть перебувати в акваторії моря не більше 21 дня.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Американська військова присутність може лише посилити (і точно підсилить) напруженість в регіоні, навіть з урахуванням того, що воно носить лише символічний характер ...", - заявив Косачов.

Варто відзначити, що раніше США заявили про намір направити у Чорне море свої військові кораблі у відповідь на російську агресію у Керченській протоці.

У повідомленні йдеться, що американські військові направили до Держдепартаменту повідомлення про намір висунути в Чорне море свої військові кораблі. Таким чином Вашингтон хоче відреагувати на недавній інцидент у Керченській протоці, де російські прикордонники затримали українських моряків.

Кораблям США доведеться подолати протоки Босфор і Дарданелли (з'єднують Середземне море з Чорним морем). Їх контролює Туреччина, і, відповідно до Конвенції Монтре від 1936 року, американцям потрібно попередньо проінформувати Стамбул про проходження своїх військових судів.

"Згідно з правилами договору, країни, які не мають берегової лінії на Чорному морі, зобов'язані надати Туреччині повідомлення мінімум за 15 днів до транзиту проток", - пояснюють у повідомленні.

Аналітики припускають, що дозвіл Туреччини дасть американським військовим кораблям можливість проходу через протоки, але цей варіант "необов'язково буде використаний". Представник флоту Кайл Рейнс, який контролює військово-морські операції в даному регіоні, заявив про повну боєготовность.

Нагадаємо, генсек НАТО звернувся до Путіна.

Як повідомляв "Знай.ua", війська НАТО готуються до переходу в Азовське море, кошмар Путіна може справдитись.

Також "Знай.ua" писав, що Клімкін назвав "найкращу санкцію проти Росії".

НАТО готове посилити свою присутність у Чорному морі