Президент Петро Порошенко вважає необхідним запросити кораблі НАТО до акваторії Азовського моря для стримувань агресивних потуг Кремля.

Про це він сказав в інтерв’ю міжнародній інформаційній агенції Bloomberg.

Варто відзначити, що президент подякував західним партнерам за потужну підтримку відразу ж після агресивних дій Росії у Керченській протоці, коли російські військові захопили три українських кораблі та 24 військових ВМС України.

Проте він тут же додав, що НАТО має посилити свою присутність в акваторії Чорного моря з переходом до Азовського.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Ми маємо збільшити присутність НАТО в Чорному морі, можливо, і в Азовському морі. Було б дуже добре запросити кораблі НАТО для підтримки стабільності.

Разом з тим варто відзначити, що у Державному департаменті США вважають, що Росія повинна негайно звільнити членів екіпажів захоплених українських кораблів, інакше "будуть наслідки і біль з часом буде зростати".

"Я думаю, було послідовне послання росіянам за всіма формами агресивної поведінки, і це не буде винятком", - зазначили у відомстві.

Американські партнери впевнені: російський уряд розглядає Україну як дуже "вразливу країну" і різними шляхами намагається підірвати надійність демократичних інституцій.

"Ми закатали рукава і щодня працюємо, щоб зробити Україну і її інституції більш стійкими до атак", - підкреслили у зовнішньополітичному відомстві США.

Крім того варто відзначити, що незважаючи на вельми і вельми невигідне становище в зв'язку з останніми подіями, Росія продовжує, як казав класик, "виляти як маркитанский човен" у пошуках хоч якихось важелів впливу на країни, що загнали її в кут.

Так, слідом за Сергієм Лавровим, прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що після запуску газопроводу "Північний потік-2" Росія не збирається припиняти транзит газу через Україну. Але, багатозначно додав він, все залежить від Києва.

"Ця позиція неодноразово була озвучена президентом Путіним, він говорив, що, власне, промови про припинення транзиту через Україну зі вступом в експлуатацію Північного потоку-2 не йде. Цей транзит далі буде можливий, але знову ж таки все залежить від української сторони" - саме так озвучив Пєсков позицію офіційного Кремля у відповідь на заяву канцлера Німеччини Ангели Меркель, стурбованої необхідністю гарантій транзиту газу з Росії через Україну.

Нагадаємо, Словаччина викинула російського дипломата.

Як повідомляв "Знай.ua", Муженко попередив українців про загрозу масштабного вторгнення.

Також "Знай.ua" писав, що Клімкін назвав "найкращу санкцію проти Росії".

НАТО стежитиме за поведінкою російських сил у Чорному морі