Ситуація навколо російської агресії у Керченській протоці не поспішає стабілізуватися, під загрозою вторгнення опинилися декілька українських портів, у тому числі і Маріуполь.

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на повідомлення українських військових.

Так у понеділок, 3 грудня, стало відомо про прибуття у порт Маріуполя танкової роти ЗСУ. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив волонтер Сергій Тахмазов.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"У порт Маріуполя приїхало "заспокійливе". Танкова рота заспокоїть кого завгодно," - написав він.

Відомо, що прибуття спостерігали приблизно три сотні кореспондентів провідних ЗМІ світу.

На заході присутній при цьому і заступник міністра оборони України.

Степан Полторак
Степан Полторак

"Допомагайте армії - це єдине, що реально захистить", - резюмував Сергій Тахмазов.

Нагадаємо, станом на вечір 28 листопада 2018 року українські порти Азовського моря "Маріуполь" та "Бердянськ" перебувають під повною блокадою Росії.

Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Міністр відзначив, що за попередніми підрахунками заблокованими рахуються 35 суден. Всі вони намагаються зайти до українських портів на Азовському морі. Більше того на вихід з моря також є величезна черга з суден, які попередньо зайшли до портів.

"За оперативною інформацією, в очікуванні на вхід у Азовське море знаходяться 18 суден: 4 прямують до порту Бердянськ, 14 - до порту Маріуполь. На вихід з Азовського до Чорного морів також стоїть черга: з порту Бердянська не можуть вийти 3 судна, з порту Маріуполя - 6", - повідомив Омелян.

Володимир Омелян
Володимир Омелян

Раніше Знай.uа писав про те, що міський голова Маріуполя Вадим Бойченко вважає, що для міста немає загрози нападу з боку Росії, хоча станом на середу, 28 листопада, стало відомо про блокування українських портів у Маріуполі та Бердянську.

Про це він зазначив у інтерв'ю для місцевого видання. За словами мера, у нього немає "інформації від військових, що сьогодні є якась загроза нападу".

Також Знай.uа повідомляв, що у п'ятницю, 30 листопада, з'явилася інформація про те, що ЗСУ провели успішні військові навчання поряд з акваторією Азовського моря.