Генеральна прокуратура України покроково відновила акт агресії Росії у Керченській протоці, коли було взято штурмом українські судна.

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на відповідне повідомлення та відео, опубліковане ГПУ.

Реконструкція включає в себе всі дії українських екіпажів, починаючи з моменту виходу з порту Одеси в п'ятницю 23 листопада до моменту захоплення кораблів ВМС України і взяття в полон моряків 25 листопада.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадаємо, Росія не зупинилася на акті агресії проти українських суден у Керченській протоці, стало відомо про ще ряд злочинних дій, які спровокували ланцюгову реакцію НП у азовських водах.

Азовське море
Азовське море

Про це пише портал Рoliteka.

У повідомленні йдеться, що після обстрілу і захоплення українських кораблів, Росія влаштувала блокаду в Керченській протоці, що стало причиною декількох НП в акваторії.

Так, через закриття протоки, в Чорному та Азовському морях скупчилися сотні торгових суден, які йшли в порти Бердянська і Маріуполя.

Раніше Знай.uа писав про те, що у понеділок, 3 грудня, стало відомо, що у Російської Федерації сформовано список з 50 адвокатів, які проявили ініціативу приєднатися до справи захоплених у Керченській протоці українських моряків.

Про це розповів відомий адвокат Микола Полозов, який координує захист українців, передає "Нова газета".

"Формування списку закінчується сьогодні. Захищати українських військовополонених висловили бажання більше 50 адвокатів, серед них є кримські, московські, представники адвокатських об'єднань та окремі адвокати. Завтра я привезу список в Київ, де він буде розглянутий міжвідомчою групою і буде прийнято рішення", - заявив правозахисник.

Також Знай.uа повідомляв, що ситуація навколо російської агресії у Керченській протоці не поспішає стабілізуватися, під загрозою вторгнення опинилися декілька українських портів, у тому числі і Маріуполь.