Днями у Словаччині спалахнув скандал із російським дипломатом, якого вислали з країни через підозру у шпигунстві на користь Кремля.

Путін
Путін

Про це пишуть словацькі ЗМІ з посиланням на відповідну заяву прем'єр-міністра країни Петер Пеллегріні. За словами глави уряду, дипломата запідозрили у шпигунській діяльності.

За словами Пеллегріні, дипломата оголосили персоною нон грата 22 листопада, після чого протягом 48 годин він покинув країну.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

У посольстві Росії в Словаччині заявили, що коментувати скандальну подію не будуть.

Варто нагадати, що Словаччина була однією з небагатьох країн Європи, які в березні 2018 роки не приєдналися до масштабної висилку російських дипломатів через підозри в причетності Росії до отруєння Сергія Скрипаля.

Отруєння Скрипалів
Отруєння Скрипалів

Нагадаємо, світова спільнота бурхливо відреагувала на злочин Путіна проти українських моряків у Керченській протоці.

Лідер Словацької національної партії (SNS) і голова словацького парламенту – Національної ради Андрій Данко вважає, що українська влада може приховувати правду про вищезгадані події у Азовському морі.

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на повідомлення прес-служби партії.

За словами голови парламенту, цей конфлікт має бути вирішено з "холодною головою, а не показуючи пальцем, поки не буде відомо, яким чином це сталося".

"Для нас дуже небезпечно, якщо напруженість посилюється. Але настільки ж небезпечно для нас робити заяви з дня на день на основі статей з медіа", - заявив Данко.

Раніше Знай.uа писав про те, що з'явилася інформація, що одна з європейських країн не вчитиме українців, як потрібно жити, а просто допоможе матеріально. Так, Словаччина надасть Україні гуманітарну допомогу у розмірі €125 тис.

Про це стало відомо завдяки заяві президента Словаччини Андрія Кіски, яке він зробив під час брифінгу з главою української держави.

Андрій Кіска заявив, що Словаччина надає гуманітарну допомогу Україні протягом 5 років. До речі, президент Словаччини також засудив будівництво Північного потоку-2. Він додав, що вважає будівництво газопроводу політичним, а не економічним проектом. Про це пишуть українські ЗМІ.

Також Знай.uа повідомляв, що Міністерство закордонних справ Словаччини не має наміру перешкоджати депутатам парламенту країни, що збираються відвідати окупований Крим.