Президент США Дональд Трамп отримав офіційне звернення від 4-х сенаторів США. Вони вимагають не допустити призначення на пост глави міжнародної організації Інтерпол російського генерал-майора Олександра Прокопчука.

Офіційний документ склали і підписали республіканці Роджер Уикер, Марко Рубіо, а також демократи Джин Шахін і Кріс Кунс.

"Це все одно, що лисицю зробити відповідальною за курник", - йдеться в їх заяві.

Прокопчук

У документі сказано, що Росія неодноразово порушувала правила Інтерполу, "використовуючи його для зведення рахунків і переслідування політичних опонентів, дисидентів і журналістів".

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Олександр Прокопчук особисто брав участь у здійсненні цієї стратегії залякування, спрямованої на ослаблення демократичних інститутів і зміцнення авторитарного режиму Путіна", - стверджують сенатори.

Американські сенатори переконані, що в разі, якщо його оберуть на посаду глави Інтерполу, Прокопчук продовжить "институализированное зловживання "червоними циркулярами" Інтерполу і буде блокувати всі зусилля з проведення суттєвих реформ".

Раніше повідомлялося, що російський генерал-майор Олександр Прокопчук, який був главою Інтерполу в Москві, а два роки тому був обраний віце-президентом міжнародної поліції, є головним претендентом на посаду глави Інтерполу, з-за чого розпалюються пристрасті в світі.

Україна і низка країн Європейського Союзу виступають проти кандидатури Прокопчука.

Нагадаємо, Україна не дасть путінським прихлебателям стати на чолі Інтерполу. Україна заблокує генасамблею Інтерполу – Аваков.

Як повідомляв Знай. ua, брат путінського шпигуна представляє Україну в Європі. Ігор Прокончук працює на Україну більше 10 років.

Знай. ua писав, що Путін спробував налякати світ черговим "гиперзвуковым пшиком". Варіанти вже обговорювалися на вищому рівні керівництвом Міноборони РФ.