В понеділок, 26 листопада, на західному кордоні України тривають протести "євробляхерів", 7 пунктів пропуску заблоковані. Рух обмежено на кордоні з Польщею, Словаччиною і Угорщиною.

Про це повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби України.

"В даний час на державному кордоні рух через 7 пунктів пропуску залишається утрудненим. Зокрема обмеженим рух є через пункти пропуску "Устилуг", "Рава-Руська", "Ягодин", "Шегині" та "Краківець" на кордоні з Польщею, "Малий Березний" - на кордоні зі Словаччиною, і "Тиса" на українсько-угорському кордоні ", - йдеться в повідомленні.

Вранці Держприкордонслужба повідомляла, що до цього було заблоковано понад 10 пунктів пропуску на державному кордоні України. Однак на деяких напрямках протестуючі розблокували під'їзні шляхи.

"Зараз на цих напрямках нормалізується рух через державний кордон та здійснюються заходи прикордонного контролю і пропуску через державний кордон учасників міжнародного руху", - уточнили в ДПСУ.

Наразі додаткові сили Держприкордонслужби продовжують перебувати в готовності до дій для недопущення провокацій безпосередньо на кордоні.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що на пунктах пропуску на кордоні між Польщею та Україною виникли черги. За словами очевидців, пропуск автомобілів та рейсових автобусів відбувається дуже повільно через автовласників, які розмитнюють автомобілі.

Фактично всі автомобілі на єврономерах, що намагаються заїхати на територію України вже проходять нову процедуру, яка передбачена законодавством. Зокрема, автомобілі розмитнюються, або ж вносять заставу, яка еквівалентна сумі розмитнення.

Як повідомляв портал Знай.ua, введення в дію скандального закону стосовно "євроблях" починає давати свої плоди - українці масово відмовляються розмитнювати автівки.

Також Знай.ua писав, 25 листопада набули чинності закони, які передбачають введення нових акцизів та посилення контролю над ввезенням і експлуатацією автомобілів на єврономерах.