Міністр закордонних справ України Павло Клімкін підбив перші підсумки зустрічі із представниками НАТО у Брюсселі.

Очільник відомства зазначив, що у результаті незаконного захоплення Росією наших кораблів у Керченській протоці, світова спільнота може запровадити санкції тільки проти керівництва флоту РФ і берегової охорони.

Павло Клімкін, міністр закордонних справ України
Павло Клімкін, міністр закордонних справ України

Мова йде у першу чергу про будівництво газопроводу в обхід України "Північний потік-2":

Північний потік-2
Північний потік-2

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут
Показати ще

"Ми говорили про те, що потрібно зупинити "Північний потік-2" і про те, що це була б найкраща санкція проти Росії", - впевнений Клімкін.

За словами міністра, під час переговорів розглядали також можливість закриття для російських кораблів інших портів, хоча конкретні заходи проти РФ ще будуть виноситися на загальну дискусію.

Павло Клімкін, міністр закордонних справ України
Павло Клімкін, міністр закордонних справ України

В свою чергу країни НАТО невдовзі втілюватимуть "практичні рішення" у відповідь на агресію Росії проти українських кораблів поблизу Керченської протоки.

Кораблі НАТО
Кораблі НАТО

"Всім зрозуміло, що НАТО має посилити присутність в регіоні Чорного моря. Якими чином це буде робитися, це питання подальшого обговорення, але про деякі рішення ви почуєте найближчим часом. Це звичайно і присутність натівських кораблів, це буде достатньо швидко. Важливо, що всі наші союзники не тільки засуджують агресію Росії, але і проводяться важливі дискусії про те, що ми маємо зробити, що ми не маємо залишатися в рамках заяв, якими б сильними вони не були. Ми маємо сформулювати комплексну відповідь щодо того, що робить Росія в Чорному морі, Керченській протоці і в Азовському морі", - пояснив міністр.

Дивіться: Павло Клімкін про угорські паспорти, "дружбу" з Росією, миротворців та ситуацію в Азовському морі

Нагадаємо, Вакарчук розповів про поїздку до Криму. Як повідомляв "Знай.ua", дружина Пєскова витрясе з Криму останні гроші. Також "Знай.ua" писав, мати полоненого ФСБ моряка вперше прокоментувала затримання сина у Росії.