Він марив морем і готовий був віддати родині останнє – про такого сина мріє кожна матір. Так само і в селі Надітичі, що на Львівщині, живе жінка, котра пишається тим, що виховала гідну людину.

Все було добре, аж поки флот Путіна не увірвався в Керченську протоку, а Андрію Оприску не повідомили про арешт на 2 місяці в РФ.

Ольга Василівна ніколи не розкошувала: хата старенька, але ще тримається. На більше колишня вчителька навряд чи могла заробити. Зараз вона на пенсії, в будинок пускає абсолютно всіх – сподівається, що прийдуть новини від сина.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

У жінки є телевізор, проте немає супутникової антени. На ньому ловить лише один місцевий канал. Про сина там говорять нечасто, доводиться шукати всю інформацію в мережі:

"Як мені було, коли я почула, що він в полоні? Мені здається, що я ніяк не реагувала. Як загальмована була, не могла ні плакати, ні говорити. З часом лише усвідомила і вже тоді почала перейматися", - розповідає жінка.

Андрій телефонував їй якраз напередодні: розповідав, що піде в море знову, а потім зник. Тоді Ольга Василівна випадково побачила відео допиту, серце мало не зупинилося.

"Адвокат просив передати від Андрія - він з ним десь мав можливість поспілкуватися - що Андрій просив його будь-що розшукати маму і передати їй, що з ним все добре, щоб я не переживала. Мене заспокоїло те, що я побачила його живого. День і ніч думки одні. Я чекаю найкращих вістей. Але по цих програмах, які передають про військових в полоні... Нічого доброго там не можна знайти. Я впевнена, що вони не винні. Мусили виконувати як військовослужбовці наказ старшого командування. Ну і не порушували законів і дисципліну. Виконували свій обов'язок та й все. Бо вони воєнні",- говорить вона.

Найбільше переймається, аби в СІЗО були нормальні умови. Сама ж на всьому економить: навіть газу немає, бо це дорого.

"За жовтень прийшло заплатити за газ, за світло та й не лишається нічого. То він все пересилав. Мамо, я тобі вишлю. Там 500 гривень чи 200 гривень. Купи собі шоколадку", - згадує пані Ольга.

Ольга Василівна розповідає, що її син змалку марив морем. Але мати його переконала не вступати в морське училище. Хотіла частіше бачити сина. Проте Андрій Оприско все одно поїхав до води. Спочатку на заробітки в Іспанію - працював там в одному з ресторанів на узбережжі.

Про те, як сильно вона любить Андрія, свідчать численні деталі морської тематики на стінах. У цій старій хаті все нагадує – тут живе моряк. І старенька щиро вірить: сина відпустять, бо для неї він єдина радість і надія.

Дивіться: українських моряків, захоплених в полон, перевезли із Сімферополя до Москви

Нагадаємо, на час воєнного стану росіянам закриють в'їзд до України. Як повідомляв "Знай.ua", Європейська комісія схвалила рішення про надання Україні фінансової допомоги у розмірі 500 мільйонів євро. Також "Знай.ua", Порошенко назвав головну мету Путіна в Україні.