В Україні, на час введення воєнного стану, забороняється в'їзд росіянам. Це стосується виключно чоловіків у віці від 16 до 60 років. Для громадян РФ, які прямують до України з гуманітарною місією, будуть робити винятки.

Український президент Петро Порошенко запропонував посилити вимоги до реєстрації росіян в областях, де діє військовий стан, передає "КП" в Україні".

Як дізнатися чи є заборона на в'їзд в Україну?

Ця процедура регулюється Законом України "Про захист персональних даних". Про це можна дізнатися під час перетину кордону або через заяву.

Перевірити заборону на в'їзд в Україну заздалегідь можна в письмовій формі. Ця інформація повідомляється на сайті Держприкордонслужби.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

"На виконання вимог вищезгаданого Закону, звернення (запит) повинне подаватися у письмовій формі із зазначенням наступних реквізитів: прізвище, ім'я та по батькові, місце проживання (місце знаходження), реквізити документа, що посвідчує особу, яка подає звернення (запит) (для фізичної особи-заявника), а у разі звернення представника фізичної особи - за наявності письмової згоди особи щодо якої запитується інформація" йдеться в повідомленні

Для цього потрібно подати звернення письмово, у запечатаному конверті, на адресу Головного центру обробки спеціальної інформації Державної прикордонної служби України.

Адреса: вул. Володимирська, 26, м. Київ, 01601.

Увага! Часто електронне звернення з електронних скриньок RU (доменної зони UA ) - неможливо.

Також можна направити офіційний запит в МВС України

Поштова адреса 01601, Київ, вул. Академіка Богомольця, 10
Електронна адреса vidkrytist@mvs.gov.ua
Факс (044) 256-1034
Начальник відділу забезпечення доступу до публічної інформації:
(044) 254-9612

Запит складається у довільній формі. При цьому обов'язково вказується:

  1. Ім'я та прізвище запитувача, поштова адреса або адреса електронної пошти, а також номер телефону
  2. Опис інформації, яку запитувач хотів би отримати (вид, назву, реквізити чи зміст документа, щодо якого зроблено запит)
  3. Підпис і дата
  4. Тут можна знайти форму для заповнення

Консульство України - контакти тут.

Міграційна служба України

Адреса: вул. Володимирська, 9, м. Київ, 01001

Чи в електронному вигляді. Форма тут.

Портал "Знай.uа" повідомляв, хто з українських депутатів проголосував проти воєнного стану.

Також ми писали про те, що слід знати кожному з нас про воєнний стан.