На думку українського президента причини нападу Росії на Україну під Кримським мостом виражаються в економічному ключі. На думку Порошенка, російська столиця всіма силами намагається "задушити" українську державу своїми санкціями.

Про це Петро Порошенко заявив у коментарі британському телеканалу Sky News.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент зазначив, що на сьогоднішній день два українських порти перебувають під блокадою Російської Федерації.

"Вони (Росія – ред.) хочуть вдарити по Україні, оскільки через Азов і наші порти ми експортували близько 40% нашої індустріальної продукції. Це ще один крок проти України в доповнення до організованого Росією ембарго (накладення державою заборони на ввезення з інших держав товарів – 24 канал) – раніше вони не купували українські продукти і вимикали нам газ. Це все частина гібридної війни, якою Росія хоче атакувати нас", – додав Порошенко.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Порошенко наголошує, що таким чином Кремль хоче задушити Україну економічно.

Варто нагадати, що в Україні, на час введення воєнного стану, заборонений в'їзд росіянам. Це стосується виключно чоловіків у віці від 16 до 60 років. Для громадян РФ, які прямують в Україну з гуманітарною місією, будуть робити винятки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що автором схеми з ввезення автомобілів на номерах європейської реєстрації, а просто "євробляхах" є нинішній в. о. заступника голови ГФС України Віктор Кривицький. Він же є негласним головою руху "Авто Євро Сила", що об'єднує "євробляхерів". Створити схему Віктору Кривицькому допоміг прем'єр-міністр України Володимир Гройсман. Ще до перемоги на виборах у Верховну Раду в 2014 році Блок Петра Порошенка Гройсман і Кривицький разом працювали у Вінницькій міськраді.

Нагадаємо, їх попереджали: бій під Кримським мостом, версія Муженка, це потрібно бачити.

Як повідомляв Знай.uа запахло страхом: у Лаврова заїкнулися про "відповідь" для Києва, але завадив ком у горлі.

Знай.uа писав, в Україні ввели перший рівень бойової готовності: чого чекати і чи варто боятися.