До полонених українських військових, яких захопили російські прикордонники в Керченській протоці, навідалася уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова. Відомо, що правозахисниця побувала в СІЗО "Лефортово" у Андрія Драча та Романа Мокряка.

Про це стало відомо завдяки повідомленню в соцмеріжі Facebook українського омбудсмена Людмили Денисової.

Тільки-но провела телефонну розмову з Уповноваженим з прав людини Російської Федерації Тетяною Москальковою. Вона...

Geplaatst door Людмила Денісова op Vrijdag 7 december 2018

"Утримують їх окремо в камерах площею 8 квадратних метри по дві людини у відремонтованому крилі СІЗО. За словами Москальковой, у них є телевізори, білизна змінюється раз на три дні, забезпечені необхідними засобами гігієни. Туалет відгородженио, а в душ вони ходили вчора", – повідомила Людмила Денісова.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

За словами російського омбудсмена, полонених добре годують, у камерах є навіть холодильники.

"Роман Мокряк ходить на прогулянки. Він просив передати родичам, щоб вони не хвилювалися за нього", – наголосила Денісова.

Варто нагадати, що напад росіян на українські кораблі 25 листопада був актом збройної агресії Кремля. Про це заявив президент України Петро Порошенко в інтерв'ю американському телеканалу Fox News. Порошенко розповів, що напад стався саме в нейтральних водах Чорного моря, які відкриті для міжнародного судноплавства, проте 10 російських кораблів відкрили вогонь і напали на українські війська.

"Пан Путін, це акт агресії. Пан Путін, це війна. Це не жарт, не інцидент і не криза, тому що ваші регулярні війська під російським прапором вчинили напад на українське військове судно в міжнародних водах. Немає ніяких інших пояснень", - підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що після міністерської зустрічі ОБСЄ в Мілані, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що захоплені в полон українські моряки залишаться під вартою в РФ як мінімум до завершення судових процедур.

"Вони зараз перебувають під слідством. Коли закінчиться слідство – буде суд. Вони порушили російське і міжнародне право, вторглися в наші територіальні води", - заявив Сергій Лавров.

Нагадаємо, стало відомо про стан викрадених українських моряків.

Як повідомляв Знай.uа путінські ФСБшники схопили адвоката затриманих українських моряків.

Знай.uа писав, Порошенко передав послання Путіна: український народ не буде дивитися.