У понеділок, 7 січня, у мексиканському аеропорту Канкун затримали громадянина України і громадянина Росії - народного депутата України Андрія Іванчука (заступник голови "Народного фронту") і путінського олігарха Павла Фукса.

Затримання сталося на підставі того, що Фукс внесений у міжнародний чорний лист. Зокрема, олігархові вже відмовляли у в'їзді в США та Ізраїль, а для відвідування відкриті тільки країни Європи, повідомило джерело OBOZREVATEL.

Павло Фукс

Так, 7 січня о 21:12 політик та олігарх приземлилися в аеропорту на чартерному літаку. Цього ж дня Фукса бачили в Талліні (Естонія).

У момент затримання Фукс та Іванчук перебували в аеропорту з дружинами. Трохи пізніше Іванчука відпустили, так як він пред'явив дипломатичний паспорт, використовувати який у приватних поїздках парламентарій не має права. Фукс наразі очікує рішення суду.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Портал повідомляє, що наразі помічники Фукса шукають чартер, аби олігарх мав змогу повернутися до України.

Андрій Іванчук

Варто відзначити, що чартер, яким здійснювався переліт, становить 200 тис. євро в один кінець. Щоб Фукс міг дозволити собі такий переліт, киянам потрібно проїхатися на київському метро 3 333 333 рази. Адже з кожної поїздки, яка зараз обходиться людям у 8 грн, 2 грн йдуть у кишеню Фуксу. Саме він був причетним до підвищення тарифів у київській підземці.

Що найбільше здивувало спільноту, так це поява Іванчука поряд з олігархом. Це одразу пролило світло на те, хто ж міг покривати російського олігарха й відстоювати його інтереси в українських владних колах. Адже Іванчук є давнім соратником Арсенія Яценюка.

OBOZREVATEL звернувся до Національного агентства запобігання корупції із вимогою з'ясувати, чи задекларував Іванчук свій політ чартером за 200 тис. євро. Аналогічну вимогу було висунуто і щодо його попередніх поїздок.

Варто відзначити, що у 2017 році Іванчук 24 рази вилітав за кордон — в Європу, де проживає його сім'я. За межами України політик провів приблизно 158 днів. Найчастіше нардеп відвідував Мюнхен, Ніццу, Відень та Ібіцу. Такі польоти обійшлися депутату приблизно в 14 347 євро. Іванчук імовірно 17 разів користувався послугами приватних чартерних перевезень, які обійшлися йому приблизно в 149,3 тис. євро.

Нагадаємо, що Михайло Бродський розповів, який "беспредел по-російськи" влаштував Фукс.

Раніше портал "Знай.ua" писав, що Павло Фукс наживеться на киянах.

Також портал "Знай.ua", писав, що пакистанський суд засудив колишнього прем'єр-міністра Наваза Шаріфа до семи років позбавлення волі.