У понеділок, 24 грудня, Пакистанський суд засудив колишнього прем'єр-міністра Наваза Шаріфа до семи років позбавлення волі. Уточнимо, що політика звинувачують в корупції, проте сам він відкидає всі звинувачення. Тепер екс-прем'єр може подати апеляцію на рішення суду. Про це повідомляє DW.

Розслідування по справі Шаріфа почалося після публікації "панамських документів". У них зазначалося, що діти екс-прем'єра були пов'язані з офшорними компаніями, які використовувалися для відмивання грошей і купівлі іноземних активів, у тому числі і дорогої нерухомості в Лондоні.

колишній прем'єр-міністр Пакистану Наваз Шаріф

Варто відзначити, що Шаріф не повідомив про розмір зарплати від зареєстрованої в Об'єднаних Арабських Еміратах компанії свого сина.

19 вересня цього року Пакистанський суд на час зупинив дію вироку щодо 10-річного ув'язнення екс-прем'єр-міністра Наваза Шаріфа. При цьому за рішенням держустанови політика відпустили під заставу на час розгляду апеляцій.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як відомо, у липні 2017 року Наваз Шаріф був звільнений Верховним судом Пакистану від посади прем'єр-міністра країни. 6 липня цього року Антикорупційний суд Ісламабаду заочно засудив Шаріфа до 10 років в'язниці у справі про корупцію, пов'язаної з придбанням дорогої нерухомості в Лондоні за нелегально отримані кошти.

Нагадаємо, що у Національному антикорупційному бюро заявили про початок провадження за фактом можливих зловживань владою та службової недбалості прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Як повідомляв портал Знай.uа, голова міністерства оборони Британії Гевін Вільямсон міг бути організатором антикампанії, спрямованої на відставку прем'єр-міністра Великобританії Терези Мей.

Також портал Знай.uа писав, що колишній прем'єр-міністр Микола Азаров, один із головних "героїв" часів екс-президента-втікача Віктора Януковича, зганьбився висловлюванням про Майдан. Відповідне фото опублікував журналіст Денис Казанський.

Дивіться відео - НАБУ порушили кримінальну справу проти Володимира Гройсмана: