У середу, 9 січня, було затримано мікроавтобус "Укрпошти" на кордоні з Польщею.

прикордонники
прикордонники

Про це повідомляють українські ЗМІ.

У повідомленні сказано, що мікроавтобус затримано через виявлення контрабанди сигарети з України в зону ЄС.

електронні сигарети
електронні сигарети

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Дана інформація наразі є не офіційною, оскільки в компанії досі не було коментаря.

відділення Укрпошти
відділення Укрпошти

Джерела стверджують, що польські митники затримали в пункті пропуску "Шегині" фірмовий бус "Укрпошти", в якому під виглядом посилок на експорт з України виявилися ящики з сигаретами.

Geplaatst door Іван Спринський op Zaterdag 5 januari 2019

За його даними сигарети були запаковані в посилки ще в Києві, і якщо це так, то поляки колупнула не разові підміну, а системний канал контрабанди підакцизних товарів перевозяться поштовою службою.

"Дивно що ця інформація не викликала шум у ЗМІ, адже "Укрпошта" - член "Всесвітнього поштового союзу" і національний поштовий оператор причетність якого до контрабанди - кидає пляму на всю країну і ставить під сумнів її прозорість і бездоганність", - розповідає журналіст.

Також у журналіста викликав питання чому львівська митниця, на відміну від польської, цей вантаж чомусь не помітила.

"Під пломбою« пошта »товар незаконно переміщується через кордон все частіше і частіше. І тут варто сказати що ініціатива Мінфіну посилити правила гри для поштових операторів з 2019 року провалилася саме через Укрпошти яка, заблокувала введення з цього року електронних реєстрів одержувачів і статус податкових агентів для всіх операторів доставки ", - продовжує розповідь журналіст.

Нагадаємо, новорічні свята у самому розпалі і українці традиційно вітають своїх рідних та друзів.

Як повідомляв раніше Знай.ua, в Україні у 2019 році побільшає обмінників.

Також Знай.ua писав про те, що в 2019 році перерахунок пенсій в Україні буде здійснюватися автоматично, враховуючи показник середньої зарплатні та рівня інфляції.