Шахраї застосували жорстокий прийом до неповнолітньої доньки народного депутата України.

До 15-річної дівчини зателефонував аферист і повідомив, що її батьки потрапили в ДТП, передає politeka.net.

Злочинці лишили їй інструкцію, за якою дівчина повинна була передати гроші таксисту, щоб доставити їх з Івано-Франківська до Одеси.

"Телефонний шахрай виманив у дочки народного депутата від Блоку Петра Порошенка Юрія Солов’я близько 140 тисяч гривень", - йдеться у повідомленні.

Нардеп Юрій Соловей

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись
Показати ще

Зазначається, що дівчина дала таксисту 1575 євро і 87,5 тисяч гривень.

"Нардеп повідомив про злочин в поліцію, після чого правоохоронці розшукали та затримали таксиста. У нього вилучили кошти і взяли пояснення. Гроші повернули Солов’єві", - зазначається.

Проти злочинця відкрили кримінальне провадження за статтею "шахрайство", Кримінального кодексу України.

Відомо, що шахрай дзвонив з Одеси. За попередньою версією слідства, таксист не перебував у змові з шахраями і не є співучасником злочину.

Нагадаємо, у США пред'явили звинувачення українському хакеру і ще декільком фігурантам у зв'язку з участю в схемі обміну інформацією, отриманою шляхом проникнення в базу даних Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC).

27-річного Олександра Єременка з Києва і його спільників запідозрили в отриманні тисячі документів, в тому числі приблизно 157 оголошень про доходи. Хакери зламали Edgar через литовський сервер, а потім поділилися вкраденими даними з мережею трейдерів.

Умови договору на кредитній картці фінустанови дозволяють "Привату" списувати в рахунок боргу усі надходження на будь-яку з відкритих у банку карт - в українців-боржників без їх відома можуть навіть забрати половину заробітної плати.