У США пред'явили звинувачення українському хакеру і ще декільком фігурантам у зв'язку з участю в схемі обміну інформацією, отриманою шляхом проникнення в базу даних Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC).

Про це повідомляє Reuters. Зазначається, що у вересні 2017 го SEC заявила, що виявила злом своєї корпоративної бази даних Edgar, яку використовують компанії, що управляють капіталами.

27-річного Олександра Єременка з Києва і його спільників запідозрили в отриманні тисячі документів, в тому числі приблизно 157 оголошень про доходи. Хакери зламали Edgar через литовський сервер, а потім поділилися вкраденими даними з мережею трейдерів.


За даними SEC, ці трейдери (вісім чоловік і компаній в США, Росії та Україні) отримали незаконний прибуток у розмірі більше $ 4,1 млн, продаючи викрадену інформацію з травня по жовтень 2016 року.

В обвинувальному акті з 16 пунктів, поданому до окружного суду США в Ньюарку, штат Нью-Джерсі, міністерство юстиції США звинуватило в комп'ютерному шахрайстві і інших злочинах Олександра Єременка та Артема Радченка, ще одного українського громадянина, який, за його словами, залучав трейдерів до незаконної діяльності.

SEC подала відповідні цивільні обвинувачення проти Єременка і ще восьми підозрюваних.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, хакери виклали в мережу особисті дані сотень німецьких політиків з усіх представлених у Бундестазі партій.

Крім даних з банківських рахунків, злили в інтернет і мобільні телефони, адреси політиків, а також частина внутрішньопартійного документообігу — заяви на участь у з'їздах, списки учасників і т.д.

Як повідомляв портал Знай.ua, хакери вкрали документи про теракт 9/11, і вимагають за них викуп у біткоїнах.

Також Знай.ua писав, хакерська група Digital Revolution (Цифровий опір) зламала сервери наукового дослідного інституту "Квант", що входить до складу ФСБ. У документах вони знайшли опис роботи системи аналізу соціальних мереж для моніторингу протестних настроїв.